Ekspertai prašo moterų nevairuoti avint aukštakulnius

Ekspertai prašo moterų vairuojant neavėti aukštakulnių ar kitos netinkamos avalynės.

Už saugumą keliuose kovojanti labdaros organizacija „Brake“ ragina dailiosios lyties atstoves neavėti avalynės smailiais kulnais, su pleišto formos pakulne ar batų su platforma, nes tokia avalynė kelia grėsmę vairavimo metu didindama avarijos tikimybę, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

„Mums kelia didžiulį nerimą, kad daugeliui vairuotojų nerūpi jų pačių ar kitų žmonių saugumas ir jie avi netinkamus batus“, – sakė minėtos labdaros organizacijos vykdomojo direktoriaus pavaduotoja Julie Townsend. Jis pridūrė: „Vairavimas yra atsakomybė, į kurią reikia žiūrėti rimtai.“

Neseniai atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad 40 proc. moterų Britanijoje vairuoja avėdamos aukštakulnius.

39 proc. moterų sakė, jog vairuodamos avi šlepetes, o 24 proc. moterų sakė vairuojančios basomis. Tik 34 proc. moterų sakė vairuodamos visada avi patogius ir „tinkamus“ batus.

Tarp vyrų, 27 proc. sakė vairuodami avintys šlepetes, 22 proc. vairuoja basomis, o 57 proc. vyrų sakė visada vairuojantys avėdami tinkamus batus.

Verta paminėti, kad kas dešimta moteris Britanijoje teigia, kad vairuodama dažosi, o 15 proc. vyrų vairuodami skutasi barzdą.


Šiame straipsnyje: vairavimasaukštakulniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

bl

bl portretas
ką tie ekspertai supranta, blondinėms (ir ypač - Lietuvos) geriau žinot...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių