Ekologiškų automobilių parodoje – septynviečio hibrido pristatymas

Lietuvoje pamažu populiarėjant benzino ir dyzelino alternatyvoms, šį savaitgalį, birželio 15-17 dienomis, vyks hibridinių automobilių paroda „Autoplius EKO dienos“.

Renginio metu lankytojai turės galimybę išbandyti naujus ekologiškų ir ekonomiškų automobilių modelius, taip pat įvyks pirmojo hibridinio septynviečio „Toyota Prius Plus“ pristatymas mūsų šalyje.

Pasak parodos organizatorių, brangstant tradiciniam kurui ir didėjant oro taršai, pasaulyje sukuriama vis daugiau hibridinių ar vien tik elektra varomų automobilių, tačiau, daugelio lietuvių nuomone, jie nepraktiški, o eksploatacija – brangi.

Pavasarį Autoplius.lt atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei 72 proc. lietuvių norėtų jau šiandien įsigyti ir vairuoti hibridinį automobilį, tačiau beveik pusę (47 proc.) sustabdo didelė transporto priemonės kaina. Beveik trečdalis baiminasi brangios automobilio priežiūros.

„Ši teminė paroda rengiama siekiant šviesti visuomenę apie hibridinių automobilių naudą ir reikšmę. Norime paneigti sukurtus mitus ir parodyti, kad hibridiniai automobiliai – transporto ateitis, kuri yra orientuota ne tik į ekologiją, bet ir į ekonomiškumą“, – sako Viktoras Daukšas, Autoplius.lt plėtros vadovas.

Jis tikisi, kad tokie renginiai paskatins lietuvius domėtis naujais automobiliais, kurie leidžia sutaupyti kurui skirtas lėšas ir yra žymiai ekologiškesni, skirtingai negu dauguma šiuo metu riedančių Lietuvos keliais.

Prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyksiančioje parodoje lankytojai bus supažindinti su naujais tik elektra varomų automobilių modeliais „Tazzari Zero“, „Mitsubishi I-miev“, o naujausius hibridinių automobilių modelius, pavyzdžiui, „Toyota Prius“, „Lexus CT200h“, „Honda Jazz IMA“, galės ir išbandyti specialiuose 15-20 min. važiavimuose. Renginio metu lankytojams apie pažangias kuro naudojimo technologijas papasakos lengvųjų automobilių rinkos ekspertai.

„Autoplius EKO dienų“ metu staigmena laukia VŠĮ „Sveikas miestas“ atstovų, kuriems vienerių metų laikotarpiui bus suteikta galimybė naudotis „Honda Insight“ automobiliu.
„Norėtume, kad ir valstybinių institucijų atstovai aktyviau naudotųsi pažangiomis bei ekonomiškesnėmis transporto priemonėmis, leidžiančiomis kurti švaresnį miestą“, – sako dovaną įteiksiantys renginio organizatoriai.

Transporto priemonių privalomas technines apžiūras atliekančių įmonių asociacijos „Transeksta“ duomenimis, Lietuvoje yra apie 2000 benziną ir elektrą naudojančių automobilių, o t.y. vos 0,2 proc. Lietuvos automobilių parko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių