Eismo sąlygos: daugelyje rajonų susidaręs plikledis

Šeštadienį ryte daugelyje šalies rajonų ant kelių dangų susidaręs plikledis ir yra slidu, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, važiavimo sąlygos visoje Lietuvoje sudėtingos, net ir pagrindiniai keliai yra slidūs. Šiuo metu jie barstomi, o valomi tik papustytose vietose

Naktį kritulių nebuvo, tačiau vis dar gana smarkokai pustė, todėl magistralinių ir krašto kelių dangos vietomis buvo papustytos, padengtos privažinėtu sniegu, kai kur provėžuotos.

Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje padengti privažinėtu sniegu, taip pat papustyti ir yra slidūs. Dėl pustymo Klaipėdos apskrityje yra apie 10 proc., Šiaulių - apie 10 proc., Panevėžio - apie 20 proc., Raseinių rajone - apie 50 proc., Kėdainių rajone - apie 20 proc. ir Švenčionių rajone - apie 7 proc. sunkiai išvažiuojamų kelių. Jie pradėti valyti.

Be to, važiavimą Kauno, Raseinių ir Šilalės rajonuose sunkina tvyrantis stiprus rūkas. Matomumas siekia nuo 100 iki 200 metrų.

Kelininkai įspėja be būtino reikalo kaimo keliais ryte nevažiuoti. Visi rajoniniai keliai turėtų būti iki pietų išvažiuojami.


Šiame straipsnyje: kelių būklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių