E. Masiulis: šiaurinė transporto ašis padės skatinti ekonomiką

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, dalyvaudamas Neapolyje (Italija) vykstančioje konferencijoje dėl transeuropinio transporto tinklo (TEN-T) ateities, pabrėžė Šiaurinės transporto ašies reikšmę Šiaurės ir Rytų Europos šalių ekonomikai. 

Ministras kvietė gerinti šios transporto ašies infrastruktūrą ir mažinti administracines kliūtis kertant valstybių sienas. 

„Šiaurinė transporto ašis, jungianti Europos Sąjungą su Norvegija bei Rusija, Baltarusija ir kitais Rytų kaimynais, yra svarbus veiksnys skatinant ES ekonomiką, plečiant Europos ir Azijos prekybos ryšius“, - sakė ministras E.Masiulis. 

Pasak ministro, Šiaurės ir Rytų Europos šalys turi būti pasirengę sudaryti sąlygas plėtojamiems Europos ir Azijos prekybiniams ryšiams bei didėjantiems krovinių srautams. „Sausumos transporto jungčių tarp abiejų žemynų plėtra turi ypatingą reikšmę Šiaurės ir Rytų Europai. Tai tapo akivaizdu ką tik Vilniuje įvykusiame pirmajame Azijos ir Europos transporto ministrų susitikime“, - sakė E. Masiulis. 

Konferencijos metu ministras E. Masiulis kartu su kolegomis iš Europos Komisijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Norvegijos, Švedijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos ir Baltarusijos pasirašė steigiamąjį Šiaurės matmens transporto ir logistikos partnerystės dokumentą. 

Šiaurės matmens partnerystė - tai ES šalių, Norvegijos, Islandijos ir Rusijos bendradarbiavimas. Šiaurinė transporto ašis užtikrina ES transporto sąsajas su rytiniais ir šiauriniais kaimynais, Rytų-Vakarų kryptimi ji kerta ir Lietuvos teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių