E. Masiulis ragina Seimą greičiau atšaukti papildomą vairuotojų mokymą

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ragina Seimo vadovybę greičiau atšaukti tvarką, pagal kurią nuo kitų metų vairuotojai, praėjus dvejiems metams po vairavimo pradžios, privalėtų dar kartą papildomai mokytis.

Susisiekimo ministerijos rengtoms pataisoms, kuriomis numatoma atšaukti reikalavimą visiems vairuotojams pakartotinai lankyti kursus po dvejų metų, Seime yra pritarta po pateikimo.

„Mes iš tikrųjų siūlome visgi atsisakyti nuostatos, kad po dvejų metų vairuotojai stažuotojai privalomai už savo pinigus turėtų eiti dar kartą į privačius mokymo centrus, kuriuose išklausę kursus galėtų jau gauti nuolatinius vairuotojo pažymėjimus. Šitas projektas (...) yra Seime Teisės ir teisėtvarkos komitete be jokių aiškių priežasčių įkištas į stalčių, ir šiandien aš kreipiausi į Seimo pirmininką poną Gedvilą (Vydą Gedvilą - BNS), prašydamas visgi inicijuoti šito įstatymo priėmimą“, - žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė E.Masiulis.

Susisiekimo ministerijos manymu, papildomai turėtų būti mokomi tik Kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai.

Reikalavimas visiems dvejų metų stažo sulaukusiems šalies vairuotojams lankyti papildomus mokymus turėtų įsigalioti nuo 2013 metų sausio 1 dienos.


Šiame straipsnyje: Eligijus MasiulisvairavimasKET

NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
Apsisikai eilini karta Masiuli... Pats kose uzvirei, dabar - atsaukit... nu ir meslo gabalas esi

Jonas

Jonas portretas
Papildomai turi būti mokomi tik kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai. Tegul mokosi kol nepažeidinės taisyklių ir supras,kad reikia važiuoti saugiai.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Pritariu atšaukimui :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių