Dviratį iš kartono sukūręs išradėjas: jis pakeis pasaulį

Vien iš kartono pagamintas ir nė 55 litų nekainuosiantis dviratis gali iš pagrindų pakeisti pasaulį ir skurdžiausių gyventojų susisiekimo įpročius.

Izharas Gafnis, didelis dviračių entuziastas bei masinių gamybos linijų kūrimo ekspertas, neabejoja idėja, jog jo kuriamas kartoninis dviratis gali pakeisti pasaulį, praneša naujienų agentūra „Reuters“.  Priduriama, kad dviračio prototipas jau yra sukurtas, o po poros mėnesių kartotinai dviračiai turėtų būti pradėti gaminti masiškai.

„Visada žavėjausi nekonvencinių technologijų pritaikymu. Tačiau šis dviratis atsirado keliems dalykams atsidūrus vienoje vietoje [...] pagaminti kartoninę dėžę yra lengva, ji gali būti labai patvari ir kokybiška. Tačiau pagaminti dviratį buvo labai sudėtinga, turėjau rasti būdus, kaip geriausiai, keliomis skirtingomis kryptimis lenkti kartoną. Procesas užtrūko pusantrų metų, buvo daug bandymų ir nesėkmių, tačiau galiausiai radau geriausią sprendimą“, – „Reuters“ cituoja kartoninio dviračio išradėją I. Gafnį.

Iškirpus ir išlanksčius reikiamo kartoninį dviračio rėmą, jis apdirbamas slaptu, iš organinių medžiagų pagamintu mišiniu. Ši slapta medžiagą kartoną padaro atsparų vandeniui ir ugniai. Dar vėliau dviračio rėmas padengiamas dažais.
I. Gafnis teigia, kad pabaigtas dviratis neturės jokių metalinių detalių.

Teigiama, kad masiškai gaminamo dviračio kaina turėtų siekti 20 dolerių), o savikana – 9 dolerius (atitinkamai: 54 ir 24 litai).

Kartonas gaminamas iš medienos šlamo. Jis išrastas XIX amžiuje.


Šiame straipsnyje: kartoninis dviratisišradimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
super lauksim Lietuvoje

ruta

ruta portretas
As noriu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių