Dviaukščiams traukiniams Lietuvoje – ketveri

Pirmasis dviaukštis elektrinis traukinys tarp Vilniaus ir Kauno reguliariai kursuoti pradėjo prieš ketverius metus, Kūčių dieną. Šiuo metu AB „Lietuvos geležinkeliai“ turi šešis tokius traukinius, o iki 2015 m. planuojama gauti dar keturis.

Du nauji dviaukščiai traukiniai Lietuvą pasiekė visai neseniai - šių metų lapkritį. Įdomu tai, kad vienas iš jų, priešingai nei kiti, yra sudarytas ne iš trijų, o iš dviejų vagonų.

Dviaukščiai elektriniai traukiniai EJ575 – didžiausia Keleivių vežimo direkcijos parko pažiba. Juos Lietuvai Čekijoje eksploatuojamų traukinių EJ471 „City Elefant“ pagrindu pagamino holdingui Škoda Transpotation priklausanti įmonė Škoda Vagonka a.s. Tokio tipo traukiniai tapo naujove ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų Europoje.

Traukiniuose veikia modernios garso ir vaizdo informavimo bei salonų ir išorės stebėjimo sistemos. Numatyta galimybė vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą, įkrauti nešiojamojo kompiuterio bateriją, prijungiant jį prie elektros lizdo. Traukiniuose visos durys atsidaro paspaudus mygtuką, o užsidaro automatiškai, todėl vagonų salonuose nebūna skersvėjų, saugoma šiluma.

Pasirūpinta ir neįgaliaisiais keleiviais. Specialiai jiems įrengti įvažiavimo tilteliai, o viduje – vietos vežimėliams pritvirtinti. Du iš keturių sumontuotų modernių vakuuminių tualetų pritaikyti žmonėms su judėjimo negalia. Pagrindinė informacija vagonuose pateikiama Brailio raštu.

Šiuolaikiškus ir patogius dviaukščius elektrinius traukinius pamėgo ir keleiviai. Keliaujančiųjų maršrutu Vilnius-Kaunas-Vilnius skaičius per ketverius metus išaugo apie 30 proc. ir toliau auga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bleeee

Bleeee portretas
Gal ne Lietuvoje, o tarp VIlniaus ir Kauno ?! Ar Vilnius su Kaunu ir yra visa Lietuva ? Ai,n e, juk Vilnius yra visa Lietuva...

Čiubaka

Čiubaka portretas
O į marę ar ne dviaukštis 2 vagonų, tik dyzelinis važiuoja?

petras

petras portretas
Tie dviaukščiai traukiniai tikrai labai patogūs, tik gaila, kad studento pažymėjimas jau į pabaigą. Tai turbūt teks į mašiną persėst :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių