Drausmingam vairuotojui - iki 40 procentų pigesnis Kasko

Drausmingas vairavimas yra svarbiausias kriterijus, nustatant transporto priemonių (Kasko) draudimo įmokos dydį.

Draudikai skaičiuoja, kad vairuotojui, turinčiam septynerių metų drausmingo vairavimo istoriją, Kasko įmoka sumažėja 40 procentų, skelbia draudimo bendrovė „PZU Lietuva“.

Įmonės Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas pastebi, kad įvykį  patiria vidutiniškai 40 iš 100 Kasko draudimu apdraustų automobilių. Todėl drausmingumą draudikai vertina ypač atidžiai.

„Mūsų duomenimis, apie 50 proc. Kasko draudimu savo automobilius apdraudusių vairuotojų yra drausmingi“, – sakė E. Skupas.

Draudikų duomenimis, tipiškas drausmingas Kasko draudimu savo automobilį apdraudęs vairuotojas yra keturiasdešimtmetis, turintis dešimties metų vairavimo stažą. Jis yra miesto, dažniau – didmiesčio gyventojas, vairuojantis iki 6 metų amžiaus automobilį.

Pasak E. Skupo, draudimo įmokos dydį lemia ir automobilio modelis, jo remonto kaina, vagystės rizika bei pasirinkta apsauga. Kuo didesnė neatlygintina išskaita (franšizė), tuo draudimo įmoka yra mažesnė. Taip gali sutaupyti patyrę ir saugiai vairuojantys žmonės. O jei atsitiktų nelaimė ir žmogus pakliūtų į avariją dėl kito automobilio vairuotojo kaltės, išskaita nebūtų taikoma.

Išanalizavę bendrovės duomenis, „PZU Lietuva“ ekspertai nustatė tendenciją, jog žmonės labiau linkę pasirūpinti naujesnių automobilių apsauga – beveik visi automobiliai iki 6 metų amžiaus yra apdrausti Kasko draudimu. Daugiausia apdraudžiama „Toyota“, „Škoda“ ir „Volkswagen“ markių automobilių.

Draudimo bendrovė per septynis šių metų mėnesius jau yra išmokėjusi 50,5 mln. Lt draudimo išmokų, iš jų – 15,2 mln. Lt Kasko draudimu apsidraudusiems klientams.


Šiame straipsnyje: geras vairuotojaskasko

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių