Didžiausią orlaivį antrieji įsigijo JAE (nuotr.)

Jungtiniai Arabų Emyratai tapo antrąja šalimi, įsigijusia didžiausią pasaulio orlaivį „Airbus A380".

Dubajuje įsikūrusi oro linijų bendrovė „Gulf" iš viso užsisakė 58 didžiulius lėktuvus. Kol kas tai - didžiausias užsakymų skaičius, kurio sulaukė „Airbus A380" gamintoja.

Didžiausius pasaulio orlaivius gamina Vokietijos Hamburgo mieste įkurta gamykla. Pirmasis Jungtinių Arabų Emyratų oro lininjų bendrovės pirkinys iš Hamburgo į Dubajų iškilmingai išlydėtas pirmadienį.

„The Associated Press" rašo, kad pirmasis arabų įsigyto „Airbus A380" skrydis įvyks rugpjūčio 1 dieną - keleiviai šiuo didžiuliu orlaiviu iš Dubajaus oro uosto skris į Niujorką. Numatyta, kad „A380" iš Jungtinių Arabų Emyratų skraidys į Londoną, Sidnėjų ir Aucklandą.

JAE oro linijų bendrovė yra didžiausia ir greičiausiai besiplečianti bendrovė Artimuosiuose Rytuose. Arabai atsilaikė prieš kylančias degalų kainas, kurios sukėlė nerimą daugeliui pasaulio oro linijų bendrovių.

Pirmasis „A380" lėktuvas skrydžiui iš Singapūro oro uosto pakilo praėjusių metų spalį. Juo keleiviai skrido į Australijos miestą Sidnėjų. Tąkart orlaiviu keliavo beveik 500 žmonių, kai kurie už pirmąjį skrydį didžiausiu pasaulio orlaiviu nepagailėjo ir 100 tūkst. dolerių.

Standartinės konfigūracijos „A380" telpa 525 keleiviai. Antrame pagal dydį lėktuve „Boeing 747" gali skristi 420 keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių