Dideli šalčiai gyvūnų elgsenos nekeičia

Antradienio vakarą Trakų rajone vairuotojas automobiliu parbloškė netikėtai kelyje pasirodžiusį briedį. Gyventojas teigia, kad niekada šiose apylinkėse nebuvo matęs raguočio. Portalas diena.lt pasidomėjo, ar didžiulis šaltis nesutrikdo laukinių gyvūnų koordinacijos ir jie „apduję“ neišsvirduliuoja į važiuojamąją kelio dalį.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotoja Vanda Pumputienė teigia, kad žmogaus koordinacija sutrinka ir šis gali pradėti elgtis neadekvačiai, kai kūnas atšąla iki 35 laipsnių Celsijaus. Koks šalčio poveikis nuolat lauke gyvenantiems gyvūnams?

Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotoja Lolita Grėblikienė teigia, kad gyvūnų elgesiui ir reakcijai šaltis įtakos neturi. „Jie prieš žiemą ruošiasi šalčiams. Todėl jų elgesio šis nekeičia“, - teigė pašnekovė. Pasak specialistės, žiemos metu gyvūnai į kelią išbėgti gali dėl įvairių priežasčių, bet ne šalčio.

„Briedis į kelią galėjo išbėgti pasibaidęs, bet tikrai nemanau, kad šaltis priverčia gyvūnus neatsargiai elgtis“, - teigė L.Grėblikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių