Dėl „Volvo Trucks“ reklamos akrobatė ryžosi kvapą užimančiam triukui

Jauna moteris eina lynu tarp dviejų „Volvo FH“ sunkvežimių, važiuojančių visu greičiu - tai ne scena iš naujausio įtempto siužeto veiksmo filmo. Tai unikalus kaskadinis triukas, kuris nebuvo išbandytas net Holivude. Per pastarąsias keletą dienų šį triuką tinklalapyje „YouTube“ peržiūrėjo daugiau nei 3 mln. žmonių visame pasaulyje.

Lynu einanti moteris – tai amerikiečių akrobatė Faith Dickey. Ji vaikščiojimo aukštai ištemptu lynu, vis labiau populiarėjančio sporto, kurio esmė – pereiti kuo aukščiau ištemptu lynu, pasaulio rekordininkė.

„Aš pripratusi prie aukščio, ilgų lynų ir lynų, kurie supasi nuo vėjo. Bet tie lynai paprastai tvirtai prikabinti prie uolų. Eiti lynu, pritvirtintu prie dviejų judančių objektų – visai kitas dalykas“, – pasakojo F. Dickey.


Tai tapo įmanoma dėl neprilygstamo valdymo

Šio filmo idėja gimė „Volvo Trucks“ kompanijoje. Filme norėta pademonstruoti naujausio „Volvo FH“ modelio neprilygstamas vairavimo ir valdymo savybes. Triuko sėkmę užtikrino puikus naujojo „Volvo FH“ kabinos atsparumas šoniniam lingavimui ir nepriekaištingas kryptinis stabilumas dėl naujos važiuoklės. Būtent šis derinys leido sunkvežimiams per visą triuką išlaikyti vienodą atstumą.

„Neužtenka tiesiog pasakyti, kad gerai dirbame. Norėjome pademonstruoti, kiek pažengėme į priekį tobulindami „Volvo“ sunkvežimių vairavimo ir valdymo galimybes,“ – sakė Ulfas Nordqvistas, naujosios „Volvo FH“ serijos projektų vadovas.

Unikalus triukas pasaulyje

Kai filmą kūrę specialistai iš Holivudo pirmą kartą išgirdo apie šią mintį, jie liko be žado.

„O aš jau maniau, kad buvo atlikti visi triukai, kokius tik įmanoma įsivaizduoti. Bet iki šiol dar niekas nėra perėjęs lynu, ištemptu tarp dviejų važiuojančių sunkvežimių. Pagalvojau, kad tai milžiniškas iššūkis, o būtent iššūkiai ir varo mane pirmyn,“ – pasakojo Peteris Pedrero, kaskadinių triukų koordinatorius, dirbęs kuriant filmus apie Džeimsą Bondą, Harį Poterį ir Karibų jūros piratus.

Filmą režisavo „Oskarui“ nominuotas režisierius

Filmą režisavo „Oskarui“ nominuotas režisierius Henrys Alexas Rubinas, kurio filmas „Disconnect“ su švedų aktoriumi Alexanderiu Skarsgårdu dabar rodomas kino teatruose.

„Man įdomiausia būna filmuoti tada, kai kas nors pasako, jog to neįmanoma nufilmuoti. Neigiamas kitų žmonių nusistatymas skatina mane nuversti kalnus. F. Dickey elgiasi lygiai taip pat - pasakyk jai „ne“ ir tai ją dar labiau paskatins veikti. Savo drąsa ji nustebino ir mane, ir visą filmo komandą. Iš pradžių šiuo triuku norėta parodyti didžiulio „Volvo“ šešiolikaračio sąstato valdymo preciziškumą, o baigėsi tarsi drąsos ir ryžto liudijimu,“ - sakė H. A. Rubinas.

Ne nutrūktgalviams

Filmas buvo filmuojamas beveik užbaigtame naujame greitkelio ruože Kroatijoje. Triukas sukrečiantis ir be galo sudėtingas, bet saugumas buvo nepaprastai svarbus ir „Volvo Trucks“, ir kaskadinių triukų koordinatoriui P. Pedrero, todėl nuspręsta triuką filmuoti vietoje, kur nėra jokio eismo.

„Kaskadininkų triukai – ne nutrūktgalviams. Saugumas visada svarbiausia. Visada būtina pasirengti blogiausiems įmanomiems atvejams ir suplanuoti, ką tokiu atveju tektų daryti. Ruošiantis būtina numatyti visas smulkmenas ir viską kruopščiai suplanuoti,“ – pasakojo P. Pedrero.


Šiame straipsnyje: triukasVolvo TrucksVolvo FH

NAUJAUSI KOMENTARAI

che

che portretas
jackass'ai del pinigu daro daug ziauresnius dalykus

Mikis

Mikis portretas
ekstremalas.lt portale maciau jau seniai:)

saulynas

saulynas portretas
na tokiu fintu dar nemates! grazi mirtininkje,bet surezisuota ir puikiai padarytas vaizdelis.saunuole mergina!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių