Degalų anatomija. Ar perkame kokybiškus degalus?

Ar visada įsipilame kokybiškus ir gerus degalus? Kokia yra situacija Lietuvos rinkoje? Ar Lietuvos vairuotojams irgi reikėtų baimintis nekokybiškų degalų? Nepriklausomas degalų ekspertas Albinas Aleksiejūnas, šioje srityje dirbantis jau 20 metų teigia, kad Lietuvoje prekiaujama gerais, aukštos kokybės degalais.

„Tos pagrindinės degalinės prižiūri, kad būtų prekiaujama gerais degalais. Turi būti nuolat atliekami kokybės tyrimai. Tačiau kaip sakoma kokybė kainuoja ir gali pasitaikyti atvejų, kuomet kai kurie degalų rinkos dalyviai norėdami sutaupyti, dalies tyrimų gali atsisakyti, tačiau tai gali atsisukti prieš juos pačius. Todėl didelės, pagrindinės bendrovės veikiau nerizikuoja“, - sako naftos produktų inžinierius Albinas Aleksiejūnas.

„Pildamasis degalų degalinėje vairuotojas be abejo nepamatys ką pilasi. Nekokybiškus degalus galima atpažinti tik vėliau. Jeigu automobilis pradeda gęsti, blogiau važiuoti, priežastis gali būti nekokybiški degalai“, – priduria Aleksiejūnas.

Lietuvoje prekiaujama aukščiausios kokybės degalais. Kokybė yra griežtai reglamentuojama ES standartų. Niekas mums neleistų pardavinėti bet ko. Lietuvoje net negali būti diskusijos apie nekokybiškus degalus. Be abejo kalbu tik apie degalus, kurie yra pardavinėjami degalinėse. Jeigu kažkas perka kurą iš nelegalių prekeivių, pilasi kontrabandinius degalus, tuomet tai yra vairuotojo atsakomybė, - sako Lukas Vosylius, Naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas. - Turėčiau pažymėti, kad tiek Rusija, tiek Baltarusija, nepaisant, to, kad nepriklauso ES taip pat rūpinasi degalų kokybę. Nuolat pasigirsta kalbų, kad Baltarusijoje yra nekokybiškų degalų, kad jie užšąla, žiemos metu. Paaiškinimas yra paprastas, taip gali atsitikti dėl to, kad žiemą Baltarusijoje ar Rusijoje gali būti prekiaujama ne arktiniu dyzelinu, kuriuo esame įpareigoti prekiauti mes Lietuvoje, bet vasariniu, kadangi jis yra pigesnis. Tačiau tai nereiškia, kad Rusijoje ar Baltarusijoje prekiaujama nekokybiškais degalais. LUKoil tinklas yra ir Lietuvoje, ir Baltarusijoje, ir Rusijoje, manau, kad niekas nedrįstų pasakyti, kad LUKoil degalai yra nekokybiški“.

Apie degalų kokybę - pirmadienį per Pirmąjį Baltijos kanalą laidoje „Gyvenamoji aplinka. Benzininė apgaulė“ 14 val.


 


Šiame straipsnyje: benzinasdegalaiPBK

NAUJAUSI KOMENTARAI

burbulas

burbulas portretas
tikrai burbulas, lenkijoj uzpiltom dujom nuvaziavau 200km daugiau o Olandijuoj 320km daugiau negu lietuviskom dujom ,ka pasakysit ponai vagys?

Leonas

Leonas portretas
Pilu tik Verva orlenas,ir Statojil su melina etikete ,dizelinas.Masinai 5 metai ,dumingumas paskuti TO ....0.02.

skaitytojas

skaitytojas portretas
NERA LIETUVOI GERO BENZINO-N E R A IR NEBUS KOL VAGIU GAUJA VADOVAUS NAFTOS ERDIBIMO YMONIAI
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių