D.Britanijos policija nori, kad žmonės nemokamai tvarkytų jų mašinas

Didžiosios Britanijos Stafordšyro grafystės policija išplatino pranešimą, kuriame kviečia savanorius plauti ir siurbti patrulines mašinas.

Pareigūnai teigia, jog tai padės per metus sutaupyti pusšešto tūkstančio policijos darbo valandų, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Toks pasiūlymas yra vienas iš kelių neseniai finansinių problemų turinčios Britanijos policijos sumąstytų priemonių. Kitų grafysčių policijos pajėgos kviečia žmones nemokamai vertėjauti, platinti lankstinukus apie nusikaltimų prevenciją ar net prižiūrėti vejas prie policijos nuovadų.

Kritikai teigia, jog tokia naujovė pakirs pasitikėjimą policijos pareigūnų profesionalumu ir nepriklausomybe.“ Be to, baiminamasi, kad savanoriai gali tapti grėsme saugumui.

Stafordšyro policijos atstovas sakė, jog nuo tada, kai prieš dvi savaites buvo išplatintas skelbimas, pareigūnai sulaukė nemažai prašymų, tačiau policijos atstovas negalėjo pasakyti, ar nors viena nemokama darbo vieta jau yra užimta.

Policijos skelbime taip pat sakoma, kad asmuo ne tik turės plauti ir siurbti patrulinius automobilius, bet ir tikrinti jo techninę būklę bei keisti sugedusias dalis.

Policininkų profsąjunga taip pat išsakė savo nuogąstavimus. „Visuomenei kels nerimą tai, jog tokį svarbų darbą atlieka nekvalifikuoti savanoriai, kuriems nebus taikomi tokie patys aukšti standartai kaip profesionaliai parengtiems policijos pareigūnams“, – sakė profsąjungos atstovas Benas Prystlis.


Šiame straipsnyje: policijaautomobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių