D.Britanijoje gali didėti baudos už KET pažeidimus

Didžiojoje Britanijoje baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus, kaip greičio viršijimas, gali būti padidintos nuo 60 iki 90 svarų sterlingų. Vyriausybė pradėjo konsultuotis šiuo klausimu, informuoja BBC naujienų tarnyba.

Transporto reikalų ministras Maikas Peningas (Mike Penning) sakė, kad dabar galiojančios baudos sukuria įspūdį, kad pažeidimai, už kuriuos jo yra skiriamos, yra nedideli. Ateityje neatsargus vairavimas taip pat gali būti pripažintas nusižengimu, už kurį būtų skiriama fiksuoto dydžio bauda. Be to, tokie vairuotojai gali būti įpareigoti lankyti specialius kursus. Specialius kursus gali būti priversti lankyti ir vairuotojais, važinėjantys neprisisegę saugos diržų.

Britanijos valdžia mano, jog dabartinė tvarka dėl neatsargaus vairavimo, kuris įstatyme apibrėžiamas kaip vairavimas, „neatitinkantis to, ko tikimasi iš kompetentingo ir atsargaus vairuotojo“, yra per daug biurokratiška.

Vyriausybė dabar laukia visuomenės pasiūlymų dėl naujos tvarkos, kuri būtų taikomas Anglijoje, Škotijoje ir Velse.

Šiuo metu policijos pareigūnai neatsargius vairuotojus gali tik įteikti šaukimą į teismą, tačiau labai dažnai pareigūnai to nedaro, nes tokiu atveju reikės tvarkyti begalę popierių.


Šiame straipsnyje: KETbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

hehe

hehe portretas
jau naujienos is Britanijos ,kaip is antros Lietuvos:))

nesamones

nesamones portretas
puvantis kapitalizmas su nuzmogejusiais oligarhais ir korumpais kurie panasus i laukine mesedziu fauna kur nuo per daug pinigu serga psihinem ligom nori dar daugiau o panasus i driezus reptilijas kurie jau bijo prabudusiu zmoniu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių