Daliai transporto priemonių siūloma mažinti kelių naudotojo mokestį

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei mažinti kelių naudojo mokestį mažų keleivinių autobusų ir lengviausių krovininių automobilių savininkams.

Ministerija siūlo, kad mažų autobusų, kuriuose yra daugiau kaip 8 sėdimos vietos keleiviams ir kurie sveria ne daugiau kaip 5 tonas, savininkams būtų taikomas 1050 litų dydžio metinis kelių naudojo mokestis.

Šių metų pradžioje Vyriausybė šiai transporto grupei kelių naudotojo mokestį buvo padidinusi iki 1800 litų. Toks tarifas, jei nebus pakeistas, turėtų įsigalioti gegužę.

Krovininėms transporto priemonėms, kurių masė neviršija 3,5 tonos, metinį kelių naudotojo mokestį siūloma sumažinti iki 900 litų. Anksčiau buvo patvirtintas 1800 litų tarifas, kuris, jei nebus pakeistas, turėtų įsigalioti gegužę.

Ministerija taip pat siūlo šių transporto grupių savininkams mažinti mėnesinius, savaitinius ir dienos trukmės kelių naudotojo mokesčius.

„Sprendimas sumažinti dar neįsigaliojusius mokesčius priimtas ieškant kompromiso su verslu. Maži autobusai ir lengvieji krovininiai automobiliai daro kur kas mažiau žalos keliams nei sunkieji vilkikai“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rjj

rjj portretas
Tai jau tikrai absurdas, kai krovininis automobiliukas ant l/a bazės gadina kelius...Kuo jis skiriasi nuo lengvojo?

gebelsas

gebelsas portretas
kas dabar? matyt pakelus kainas pinigu surenkama dar maziau?

nesamones

nesamones portretas
nors kelius zmoniskai taisitu pakelus ir tu netaiso tegu baudas kelia miskoveziams ir savivarciams kurievirssvorius beprotiskus varo nes te uz atvezima moka nuo kubaturos ir tonkilometriu o seip furom tegu iteisina privalomai svarstykles kad vairas matytu kiek ant asies kraunama nereik tu vinjeciu brangit beprotiskai vis tiek didele suma ne keliams nueis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių