„Clio“ pelnė „Auksinio vairo“ apdovanojimą

Praėjus vos kelioms savaitėms po Paryžiaus automobilių parodoje laimėto „RTL”/„Auto Plus” geriausio masinės produkcijos automobilio apdovanojimo, naujasis „Clio” pelnė dar vieną tarptautinį prizą – 2012 metų „Auksinį vairą“, kuris vakar Berlyne vykusios specialios ceremonijos metu buvo įteiktas vykdančiajam viceprezidentui ir Europos regiono valdybos pirmininkui Stefanui Muelleriui.

„Axel Springer Group” priklausantis savaitinis „BILD am SONNTAG” – Vokietijoje labiausiai perkamas sekmadienio leidinys, ir populiariausias pasaulyje specializuotas automobilių žurnalas „AutoBILD” įvardino naująjį „Clio” kaip geriausią mažą automobilį.

„AutoBILD” leidžiamas ne tik Vakarų Europos šalyse, tačiau turi ir vietinius analogus Rytų Europoje bei Azijoje. Bendras skaitytojų ratas siekia maždaug 73 mln. automobilių entuziastų, kurie buvo pakviesti balsuoti už savo mėgstamiausią modelį.Šis apdovanojimas pradėtas teikti prieš 37 metus, šiais metais „Auksinio vairo“ apdovanojimas (angl. „Gold Steering Wheel Awards“) pritraukė 44 dalyvius šešiose kategorijose.

Vienatūrių ir kupė/kabrioletų klasėje nugalėtojus lėmė tik skaitytojai. Kitose keturiose kategorijose galutinis balsas už penkis finalistus buvo atiduodamas po sudėtingų bandymų kelyje, kuriuos Italijoje įsikūrusiame Balocco testų centre atliko komisijos nariai.


Šiame straipsnyje: Renaultautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių