Chaotiškas sostinės eismas

Išraustos sostinės gatvės tapo naujuoju miesto veidu. Kasdien vilniečių akis užkliūva už naujai iškastų duobių, o vairuotojai susiduria su neveikiančiais šviesoforais.

Vairuotojų tarpusavio santykiai nereguliuojamose sankryžose tampa tikru nervų karu. Tuo galima įsitikinti šią savaitę rytais stengiantis pervažiuoti sankryžą prie Karaliaus Mindaugo tilto.

Automobilių spūstys, nuo šilumos, įtampos ir įniršio suplukę žmonių veidai ir gausybė garso signalų - situacija, kurią turi įveikti vairuotojai nereguliuojamoje sankryžoje, primena chaosą.

Tačiau eismą prižiūrinčios bendrovės "Urbico" direktorius Paulius Arštikys žada, kad netrukus padėtis pasitaisys.

"Sankryžos prie Mindaugo tilto Vilniuje, kuriose veikia šviesoforai, kaip tik šią savaitę yra atnaujinamos: keičiami valdikliai, prie jų jungiami šviesoforai, reguliuojami pastarųjų signalų intervalai. Darbai turėtų būti baigti šią savaitę", - tikino P.Arštikys.

Sankryža prie Karaliaus Mindaugo tilto priklauso trečiam centrinės eismo valdymo sistemos koridoriui.

"Vilniaus diena" rašė, kad norėdama sostinėje sumažinti automobilių spūstis savivaldybė šiais metais nusprendė keisti miesto šviesoforus ir sureguliuoti jų veikimą.

Tikimasi, kad pastarosiomis dienomis mieste diegiama centralizuota eismo valdymo sistema padės spręsti opias miesto problemas - sumažins smaugiančias spūstis, tolydžio didėjantį užterštumą ir triukšmą.

Todėl iki rudens vilniečiai turės ištverti eismo nesklandumus. Tiesa, kai kurie jų miestiečius netgi džiugina. Pavyzdžiui, jau kurį laiką Gedimino prospekte neveikia stulpeliai - automatiniai užtvarai. Dėl to automobiliai prospekte neretai zuja per visą naktį. Policija įspėja, kad už tai gresia baudos. Nors 19 val. stulpeliai neiškyla, eismą riboja draudžiamieji kelio ženklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių