„Championkart“ pasaulio kartingo čempionatas: nuo lietuvių sėkmė nusisuko

BMW Formulės Mini Lietuvos kartingo taurės prizininkai ir dalyviai Gustas Grinbergas, Kasparas Vaškelis, Nojus Nenortas ir Deimantas Šimkūnas baigė "Championkart" pasaulio čempionato kovas „Pista Azzurra“ trasoje Italijoje.

Treniruočių, kvalifikacijos ir atrankinių lenktynių metu mūsų sportininkai užtikrintai kovojo dėl aukštų pozicijų, o jų talentą tinkamai įvertino čempionato rengėjai ir žiūrovai. Finalo dieną pradėję apšilimo treniruote, lietuviai suteikė dar daugiau vilčių.

Gustas Grinbergas ilgą laiką laikėsi trečioje vietoje ir tik paskutinėmis sekundėmis nukrito į šeštą. Kasparas Vaškelis įsitvirtino dešimtoje pozicijoje, o Deimantas  Šimkūnas ir Nojus Nenortas rikiavosi 16 ir 17 vietose.

Pusfinalyje visą jėgą ir sumanumą pademonstravo Kasparas Vaškelis. Startavęs dešimtas, jis aplenkė du varžovus ir finišą pasiekė 8 vietoje. G.Grinbergas liko 9, N.Nenortas šoktelėjo į 14 vietą, D.Šimkūnas finišavo 17.

Deja, visą savaitgalį lietuvius lydėjusi sėkmė nuo jų nusisuko pačiu atsakingiausiu momentu. Teisėjams davus ženklą pajudėti į finalinio važiavimo startą, G.Grinbergo kartingo variklis nebeužsivedė. Laiko remontui nebebuvo, tad iš lemiamos kovos teko pasitraukti net jos nepradėjus. Ta pati lemtis ištiko N.Nenortą. Šiam lenktynininkui dėl variklio gedimo teko sustoti įpusėjus formavimo ratą. Taigi "Championkart Rocky" finale Lietuvos garbę gynė tik du lenktynininkai. K.Vaškelis kovėsi iš visų jėgų ir finišavo 9, o D.Šimkūnas 8 ratų lenktynes baigė 15.

Jauniausieji, aštuonmečiai lenktynininkai šio sezono kovas jau baigė. Tačiau šį savaitgalį savo svarbiausias metų lenktynes pradės kiti Lietuvos sportininkai. BMW Formulės Mini Lietuvos taurės laimėtojas, devynmetis Markas Bukinas startuos Mini Rok klasės pasaulio čempionate Lonato trasoje (Italija). Jam kompaniją palaikys kitas Lietuvos BMW Formulės Mini taurės dalyvis Rokas Baciuška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių