B.Vanago ir S.Jurgelėno ekipažas – trečias savo klasėje

Savo pasirodymą Dakaro serijos ralio maratone „Šilko kelias 2010“ („Silk Way 2010“) sėkmingai tęsia Benediktas Vanagas su Sauliumi Jurgelėnu.

Nepaisant keleto nesklandumų „City Service Spb“ komandos atstovai ir antradienį demonstravo daugumai varžovų neįkandamą tempą ir finišą pasiekė septintoje vietoje. Kadangi pavyko laimėti nemažai laiko, rezultatas leido prasibrauti į aštuntąją poziciją bendrojoje įskaitoje ir į trečiąją vietą T1.1 klasėje.
 
Tarp automobilių tarsi atskiroje kategorijoje važiuoja didžiausią biudžetą ir pasaulinio masto žvaigždes savo gretose turinti „Volkswagen“ komanda. Privačių ekipų atstovai jiems pasipriešinti beveik neturi šansų. Tarp tokių dalyvių lietuviai šiuo metu yra ketvirti.

„Nors rezultatas yra geras, šiandien buvo išties sunki diena. Ieškodami maršruto padarėme keletą klaidų, tačiau tai nebuvo didžiausi dienos rūpesčiai“ – po finišo minėjo B.Vanagas. „Pradėjęs kaisti variklis privertė sustoti ir stengtis jį ataušinti, o vėliau lūžo automobilio pusašis. Galėjome tęsti lenktynes, tačiau finišo link judėjome žymiai lėčiau“.

„Šios dienos greičio ruože teko lenktyniauti tokio klampaus smėlio kopomis, kokių iki šiol dar neteko matyti. Vis dėlto džiaugiamės pasiektu finišu ir ruošiamės rytdienos greičio ruožui, kurio ilgis bus net 446 kilometrai“.

Automobilių įskaitoje ketvirtajame greičio ruože lyderio poziciją susigrąžino Ginielis De Villiersas, aplenkęs paskutines dvi dienas pirmavusį Carlosą Sainzą. Ispanas šį kartą buvo antras ir lyderiui pralaimėjo pusantros minutės. Įdomu tai, kad greičio ruožo pirmasis šešetukas idealiai atspindi situaciją absoliučioje įskaitoje. Trečiąją ir ketvirtąją vietas pasidalijo dar du „Volkswagen“ lenktynininkai – Nasseras Al-Attiyah (+ 6 min. 33 sek.) ir Markas Milleris (+10 min. 38 sek.). Penktas buvo „SMG“ bagį vairuojantis vokietis Matthiasas Kahle (+33 min. 1 sek.), o šeštas – rusas Aleksandras Mironenko su „Nissan“ (+40 min. 48 sek.). B.Vanagas su S.Jurgelėnu nuo lyderio atsiliko 46 minutes ir 54 sekundes.

Deja, tačiau antradienio greičio ruože iš kovos pasitraukė greičiausias ne gamyklinei komandai atstovaujantis lenktynininkas – rusas Borisas Gadasinas. 37-ajame kilometre B.Gadasino ekipažas patyrė avariją. Nei vairuotojas, nei šturmanas nenukentėjo, tačiau „Proto G Force“ prototipas buvo stipriai apgadintas. Iki avarijos ketvirtoje vietoje buvusiems rusams maratonas pasibaigė anksčiau laiko.

Tarp sunkvežimių kaip jau tapo įprasta pirmąsias vietas dalijosi „KAMAZ“. Maratono lyderių pozicijas dar labiau sutvirtino Firdausas Kabirovas, o beveik identišką rezultatą kartu su patyrusiu komandos draugu Vladimiru Čaginu užfiksavo Eduardas Nikolajevas. Nuo lyderio E.Nikolajevas atsiliko 2 min. ir 50 sek., o V.Čaginas buvo dar šešiomis sekundėmis lėtesnis. Ketvirtas šį kartą finišavo vokietis Francas Echteris su „MAN“ (+14 min. 54 sek.), o penktas – ispanas Pepas Vila Roca, vairuojantis „IVECO“. Nesėkminga diena buvo čekui Alesui Lopraisui su „Tatra“. Finišavęs tik aštuntas, čekas absoliučioje įskaitoje nukrito į šeštąją vietą.

Rytoj „Šilko kelio“ dalyvių laukia pats ilgiausias – 446 kilometrų maratono greičio ruožas iš Volgogrado į netoli Kaspijos jūros esantį Astrachanės miestą.

Pirmasis automobilių įskaitos penketukas po ketvirtojo greičio ruožo:

1. Ginielis De Villiersas (PAR) – „Volkswagen Race Touareg 2“ 7 val. 47 min. 23 sek.
2. Carlosas Sainzas (Ispanija) – „Volkswagen Race Touareg 3“ +1 min. 35 sek.
3. Nasseras Al-Attiyah (Kataras) – „Volkswagen Race Touareg 2“ +6 min. 33 sek.
4. Markas Milleris (JAV) – „Volkswagen Race Touareg 3“ +38 min. 30 sek.
5. Matthiasas Kahle (Vokietija) – „SMG Buggy“ +1 val. 23 min. 16 sek.
...
8. Benediktas Vanagas (Lietuva) – „OSCar 03“ +2 val. 12 min. 7 sek.

Pirmasis sunkvežimių įskaitos penketukas po ketvirtojo greičio ruožo:

1. Firdausas Kabirovas (Rusija) – „KAMAZ“ 8 val. 57 min. 39 sek.
2. Vladimiras Čaginas (Rusija) – „KAMAZ“ +12 min. 45 sek.
3. Eduardas Nikolajevas (Rusija) – „KAMAZ“ +16 min. 51 sek.
4. Francas Echteris (Vokietija) – „MAN“ +43 min. 28 sek.
5. Ilgizaras Mardejevas (Rusija) – „KAMAZ“ +46 min. 38 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių