Britas prekiauja tabletėmis, padedančiomis nepripūsti į alkotesterį

Didžiojoje Britanijoje sukėlė pasipiktinimą žinia, jog pradėta prekiauti tabletėmis, kurios padeda nepripūsti į alkotesterį. Jos esą padeda, jei esi išgėręs ir penkias pintas alaus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

64 metų verslininkas Arthur Kibble giriasi, jog jo parduodamos tabletės „Alcopal“ leidžia vartoti tiek alkoholio, kiek suvartojus jau nebūtų galima sėsti prie vairo. Alkotesteriu patikrinto žmogaus rezultatas tokiu atveju būtų devynis kartus mažesnis nei yra iš tiesų.

Birmingeme gyvenantis vyras prekiauja tokiomis tabletėmis internetu, tačiau sako nepropaguojantis alkoholio vartojimo ir vairavimo.

Amerikoje prekyba tokiomis tabletėmis jau uždrausta. Tačiau Anglijoje jų galima įsigyti teisėtai.

A. Kiblas sakė, jog tabletės, kurių reikia išgerti prie ir po išgertuvių, neleidžia organizmui pasisavinti alkoholio per skrandį ir jam pateikti į kraujotaką. Jis teigia pats jų gėręs, o vėliau matavę alkoholio koncentraciją Vidaus reikalų ministerijos aprobuotais alkotesteriais.

Verslininkas neigia skatinantis žmones gerti ir vairuoti.

„Jos skirtos tiems žmonėms, kurie išgeria kelis bokalus alaus, o vėliau praranda teises dvylikai mėnesių“, – sakė jis.

Transporto departamentas praėjusią savaitę paskelbė, kad per girtų vairuotojų sukeltas avarijas žuvusių žmonių skaičius padidėjo 12 proc., o tai yra didžiausias prieaugis per daugiau nei dešimtmetį.

Šiuo metu Britanijoje maksimali leistina alkoholio koncentracija yra 35 miligramo šimtui mililitrų iškvėpto oro.


Šiame straipsnyje: alkoholistabletėsalkotesteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

tab

tab portretas
"tablynės, kurių reikia išgerti prie ir po išgertuvių, neleidžia organizmui pasisavinti alkoholio per skrandį ir jam pateikti į kraujotaką" - o tai nafig gert, jei tas "koholis" tolygus vandeniui?

bauskas

bauskas portretas
Kokio velnio tada lakt, jei per kevala netrinktels, na, kaip sako kaimynai "dengi na veter". Nors siaip, butu neblogai tokiu tureti. Gal kas zino to brito e-maila?

nelinkiu

nelinkiu portretas
kad tą britą pervažiuotų prilakęs,bet nepripūtęs pilotas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių