Britai svarsto galimybę keisti kelių mokesčio tvarką

Didžiosios Britanijos valdžia svarsto galimybę įvesti dviejų lygių kelių mokesčio sistemą, dėl kurios mažesnes pajamas gaunantys vairuotojai gali netekti priėjimo prie greitkelių, skelbia šalies spauda.

Skelbiama, kad remiantis svarstoma tvarka, visi vairuotojai mokėtų mokestį už galimybę naudotis vietiniais ir A raide pažymėtais keliais. O greitkeliais ir kitais pagrindiniais šalies keliais norintieji naudotis turėtų mokėti papildomai, skelbia dienraštis „The Sunday Times“.

Vairuotojų organizacija AA jau perspėjo, kad tik turtingesni žmonės galės susimokėti naujus mokesčius, o dėl tokios tvarkos mažesnes pajamas gaunančios šeimos buvo priverstos naudotis tik vietinės reikšmės keliais.

„Mes nenorime tokios dviklasės sistemos“, – sakė AA atstovas Paulas Wattersas.Jo teigimu, įvedus tokią tvarką 30 proc. vairuotojų būtų priversi važinėti aplinkkeliais, kad nereikėtų mokėti už važiavimą greitkeliu. Dėl to kelionė truks ilgiau, padidės degalų sąnaudos.

Mokesčio nesumokėjusius vairuotojus fiksuos automatinė automobilio numerių atpažinimo sistema, panaši į tą, kuri šiuo metu veikia Londone.Šiuo metu iš kelių mokesčio Britanijos valdžia per metus surenka 6 mlrd. svarų sterlingų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių