Brazilas automobiliu skriejo 880 km/h greičiu

Pasirodo, „golfukas" gali išvystyti neįtikėtiną greitį. Vieną Brazilijos gyventoją kelių policija nubaudė už tai, kad šis su savo „Volkswagen Golf" gatvėmis lėkė 880 kilometrų per valandą greičiu. 

Brazilų inžinierius Rafaelis de Andradė tapo viso pasaulio naujienų herojumi po to, kai jį sulaikęs kelių policijos patrulis paskyrė baudą už greičio viršijimą. Protokole pažymėta, kad 1 litro variklio tūrio „golfukas" įsibėgėjo iki 880 kilometrų per valandą greičio. Šitokį skaičių užfiksavo pareigūno turėtas greičio radaras. Taigi brazilas greitį viršijo maždaug 15 kartų.

Kaip rašo newsru.com, iškart po įvykio nubaustas vairuotojas kreipėsi į kelių transporto inspekciją, prašydamas panaikinti tokią absurdišką baudą, tačiau jam buvo atsakyta.

Panašus kurioziškas atvejis buvo užfiksuotas 2001 metais: kitam brazilui (koks sutapimas!) kelių policininkas skyrė baudą už greičio viršijimą. Vairuotojas, pasirodo, lėkė beveik 5 tūkst. kilometrų per valandą greičiu. Tokį greitį išvystė irgi „golfukas", tik didesnio variklio tūrio - 1,6 litro. Tąkart valdžia susiprotėjo padariusi klaidą, ir brazilui nereikėjo mokėti baudos. 

Tuo tarpu Andradei teisybės ieškoti bus sunkiau. Pagal vietos įstatymus pirmiausia jis turės sumokėti policininko paskirtą baudą, o paskui institucijoms įrodinėti, kad „Golf" negali išvystyti tokio greičio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių