BMW teiks pirmenybę „Freescale“ mikroprocesoriams su ARM architektūra

Mikroprocesorių buvimas šiuolaikiniuose automobiliuose neapsiriboja vien specializuotais valdikliais – geru tonu laikoma pasiūlyti vartotojui „firminę“ multimedijos sistemą su jutikliniu ekranu ir integracija su išmaniąja elektronika.

Įprastai tokios sistemos būna sukurtos ARM procesorių pagrindu, nors mums žinomi pavyzdžiai, kai bendradarbiaujama ir su kompanija „Intel“: jai pirmenybę teikia tokie automobilių gamintojai, kaip „Toyota“, „Mercedes-Benz“ ir „Nissan“.

Koncernas „Volkswagen“ šioje sferoje bendradarbiauja su „nVidia“ – automobilių „Audi“ multimedijos sistemos aprūpinamos procesoriais „Tegra“. Reikia pažymėti, jog „Tegra“ sistemomis domėjosi ir BMW, tačiau jei tikėtume portalo Bright Side Of News pateikiama informacija, bavarų automobilių gamintojas dabar žvalgosi į „Freescale“ mikroprocesorius su ARM architektūra. Reikia pažymėti, jog tai jau ne pirmas kartas, kai BMW bendradarbiauja su „Freescale", tiesa, konkrečių multimedijos sistemų tokia partnerystė dar nepalietė.

Kai kurie šaltiniai kalba ir apie „nVidia“ norus įsiterpti į BMW gaminamus automobilius, tačiau tai yra daugiau gandai, nei patikrinta informacija. Daugiamilijoninė automobilių rinka procesorių gamintojams yra labai patraukli, ir artimiausiu metu greičiausiai matysime nemažus pokyčius komponentų, skirtų automobilinėms pramogų sistemoms, tiekimo grandinėje.


Šiame straipsnyje: BMW

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių