BMW Formulės Mini čempionu tapo Markas Bukinas

Šeštadienį Vilniuje pasibaigusiose šešių etapų BMW Formulės Mini kartingo Lietuvos taurės lenktynėse, susumavus taškus čempionu tapo Markas Bukinas.

O užtarnautą  pergalę Vilniaus etape šventė Kasparas Vaškelis, ne tik įteikęs puikią dovaną savo tėčio Virginijaus gimtadienio proga, bet ir užsitikrinęs trečią vietą sezono įskaitoje.  

Rytinės treniruotės ir kvalifikacija vyko drėgnoje trasoje, bet visi lenktynininkai važiavo labai užtikrintai. Kvalifikacijoje pirmąją starto poziciją iškovojo lyg ant sparnų lėkęs Rapolas Šerkšnas. Davus pusfinalio važiavimo startą jis ilgą laiką laikėsi pirmoje vietoje, tačiau įpusėjus distancijai turėjo pripažinti Kasparo Vaškelio pranašumą. Deja, pusfinalio lenktynės Rapolui baigėsi anksčiau nei teisėjai pradėjo mojuoti finišo vėliava. Nelemtas susidūrimas antrame trasos posūkyje su Justu Jonušio, beje iki tol iškovojusiu net tris pozicijas, užbaigė abiejų lenktynininkų pasirodymą. Antras finišavo Aurimas Blažulionis, bet teisėjų už neleistiną kontaktą su varžovu nubaustas 10 s bauda, nusirito į penktą vietą, o į antrą poziciją pakilo atsargiai ir stabiliai vairavęs Gustas Grinbergas. Pusfinalį trečias baigė Kasparas Mičiūnas ir tai buvo geriausias šio lenktynininko rezultatas visame sezone. 

Prieš pat finalo važiavimą dar smarkiau prapliupęs lietus žadėjo sudėtingas lenktynes tiek sportininkams, tiek stebintiems tėveliams. Markas Bukinas jau buvo surinkęs tiek taškų, kad užsitikrino čempiono titulą, tačiau dėl visų kitų vietų turėjo užvirti įnirtinga kova, kuri ne visuomet baigiasi taip kaip tikisi lenktynininkai ir teisėjai. Tačiau per metus įgyta patirtis leido visiems puikiai pradėti lenktynes. Tuoj po starto į priekį išsiveržė Kasparas Vaškelis ir iki pat finišo niekam nebeleido suabejoti savo pranašumu. Tuo tarpu dėl antros vietos visą važiavimą virė įnirtinga kova. Gustas Grinbergas už jo išsirikiavusiems Markui Bukinui, Aurimui Blažulioniui ir Rapolui Šerkšnui  nesuteikė galimybės jį aplenkti ir ne tik finišavo antras, bet ir užsitikrino antrą vietą čempionate, kurią po Smalininkuose vykusių lenktynių iš jo buvo paveržęs Rokas Baciuška. Trečias lenktynes baigė Markas Bukinas. Ketvirtą vietą iškovojo Aurimas Blažulionis, o Rapolas Šerkšnas nukrito į penktą po to, kai teisėjai jį nubaudė 10 s bauda už neleistiną Aurimo stumtelėjimą trasoje.  Nesėkmingai savaitgalis susiklostė talentingajam Rokui Baciuškai.

Tiek pusfinalyje, tiek finale jis neišvengė kontaktų su varžovais ir turėjo tenkintis šeštąja vieta. Septintas buvo Kasparas Mičiūnas, tačiau šis savaitgalis lenktynininkui buvo pats sėkmingiausias, o trečia vieta pusfinalyje parodė, kad jis pajėgus kovoti ir dėl aukščiausių apdovanojimų. Deimantas Šimkūnas pagaliau atsikratė bet kokios įtampos ir galėjo džiaugtis aštuntą pozicija. Pusfinalyje net iki šeštos vietos pakilęs Nojus Nenortas, finale po suktuko viename trasos posūkių nebesugebėjo pavyti nutolusių varžovų, nors jo ratų įveikimo laikai buvo kaip niekada geri. Juodžiausias savaitgalis teko Justui Jonušiui, kuris visą savaitgalį rodė geriausius rezultatus, bet nusisukus sėkmei turėjo tenkintis tikrai jo pajėgumo neatspindinčia dešimta vieta.   

Pasak BMW Formulės Mini organizatorių, pirmasis šių lenktynių sezonas vertintinas kaip ypač sėkmingas. Į lenktynininkų gretas įsijungė 10 iki tol niekuomet nelenktyniavusių vaikų, o pasirinktas varžybų formatas, kai vaikams buvo užtikrintas technikos vienodumas, leido atsiskleisti puikiems talentas. Dalyvauti jau dabar planuojamose 2011 metų varžybose norą pareiškė ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos sportininkai, tad konkurencija dar augs, o tuo pačių didės ir lenktynininkų meistriškumas. 

BMW Formulės Mini VI etapo finalinio važiavimo rezultatai 

  1. Kasparas Vaškelis                       
  2. Gustas Grinbergas   +7.321
  3. Markas Bukinas                            +7.713
  4. Aurimas Blažulionis  +11.974
  5. Rapolas Šerkšnas    +18.639
  6. Rokas Baciuška                            +22.149
  7. Kasparas Mičiūnas  +37.248
  8. Deimantas Šimkūnas                     +44.960
  9. Nojus Nenortas                            +1 ratas
    10. Justas Jonušis                                 +21.159 

BMW Formulės Mini finalinė preliminari įskaita (minusavus blogiausio neįskaitinio etapo taškus) 

  1. Markas Bukinas                            191
  2. Gustas Grinbergas   164
  3. Kasparas Vaškelis   153               
  4. Rokas Baciuška                            148
  5. Aurimas Blažulionis  146
  6. Justas Jonušis                                129
  7. Rapolas Šerkšnas    105
  8. Kasparas Mičiūnas  92
  9. Nojus Nenortas                            76
    10. Deimantas Šimkūnas 31 

BMW Formulės Mini finalinė preliminari 7-9 metų amžiaus sportininkų įskaita (minusavus blogiausio neįskaitinio etapo taškus) 

  1. Markas Bukinas                            203
  2. Gustas Grinbergas   186
  3. Kasparas Vaškelis   172               
  4. Justas Jonušis                                154
  5. Kasparas Mičiūnas  124
  6. Nojus Nenortas                            110
  7. Deimantas Šimkūnas                     47

Šiame straipsnyje: BMW formulė mini

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių