Bendrovė „Hertz“ siūlys važinėti elektromobiliais

Automobilių nuomos įmonė „Hertz“ nuo gruodžio 15 d. Niujorko gyventojams ir svečiams siūlys išsinuomoti elektromobilius.

Iki 2011 metų pabaigos įmonė planuoja šią paslaugą pasiūlyti ir San Francisko, Vašingtono, Londono gyventojams, o taip pat ir iki 50-čiai Šiaurės Amerikos universitetų bei Kinijos rinkai.

Manhetene startuosianti „Hertz“ paslauga „ConnectByHertz“ – tai car sharing’as (liet. k. dalinimasis automobiliu). Iki 2011 metų pabaigos bendrovė tikisi šiame mieste pristatyti 20 elektromobilių.

Iš viso per kitus metus bendrovė tikisi Jungtinėse Valstijose trumpalaikei nuomai prieinamais padaryti 500–1 000 elektromobilių.

Aplinkai draugiškų automobilių skaičius, kurį „Hertz“ užsisakys savo car sharing’o paslaugos automobilių parkams, priklausys nuo šių automobilių prieinamumo.

Bendrovė „Hertz“ įsipareigojo įsigyti elektromobilius „Nissan Leaf“, „Mitsubishi i-MiEV“, „Chevrolet Volt“, o taip pat ir elektra varomus automobilius iš „Coda“ ir „Smart“.

Norėdama užtikrinti, kad ten, kur „Hertz“ nuomos elektromobilius ir iš elektros tinklo įkraunamus hibridus, būtų pakankamai pakrovimo stotelių, bendrovė bendradarbiaus su keliomis pakrovimo stoteles gaminančiomis bendrovėmis.


Šiame straipsnyje: Niujorko elektromobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių