Baltarusius vilios į Europą skristi per Lietuvą

Reklamuojama, kad iš Vilniaus Europa oro keliu lengvai pasiekiama, kad traukinys iš Minsko į Lietuvos sostinę bus greitesnis, rašo "Lietuvos rytas".

Taip baltarusiai gundomi vykti į mūsų šalį.

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) tikisi baltarusius sugundyti tuo, kad iš Vilniaus lėktuvai į Vakarų Europą skraido dažniau ir daugiau krypčių.

„Jau šią vasarą Vakarų Europos kryptimi bus tris kartus daugiau skrydžių iš Vilniaus oro uosto nei iš Minsko. Nors Minsko oro uostas yra panašaus dydžio kaip Vilniaus, ten daugiausia skrendama į Rusijos, taip pat Nepriklausomų valstybių sandraugos miestus“, – sakė TVOU atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė.

 

Baltarusius turėtų patraukti ir kainos – iš Minsko nuskristi į Europos sostines kainuoja nuo 700 litų.

Ši reklamos kampanija yra finansuojama iš Lietuvos žinomumo didinimo programos, kuriai skirta 15 mln. litų.

Šiuo metu apie 1,5 proc. Vilniaus oro uostu besinaudojančių keleivių yra baltarusiai.

TVOU tikisi, kad ilgainiui iš Vilniaus skris apie 300 tūkstančių baltarusių (praėjusiais metais Vilniaus oro uostas iš viso sulaukė 1,37 mln. keleivių).

„Galimybe skraidyti iš Vilniaus ypač domisi tų miestų, kurie yra arčiau Lietuvos sienos, gyventojai. Tarkim, Gardino. Tačiau neabejoju, kad skrydžiai iš Vilniaus sudomintų ir minskiečius – mat iš Lietuvos keliauti oru pigiau“, – kalbėjo Baltarusijos kelionių agentūros „Kelionių ir poilsio mėgėjų klubas“ direktorė Natalija Rogožina.

Tačiau dabar, pasak N. Rogožinos, dažniausiai baltarusiai į Lietuvą važiuoja ilsėtis Druskininkuose, Palangoje ar paviešėti Vilniuje.


Šiame straipsnyje: vilniaus oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
is kur toks nenusakomas noras cipsus i lietuva prtraukti? kazkas izvelgia nauda..

nu

nu portretas
ir kuom vilios? nuogom mergom ar saldainiais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių