B. Vanago užrašai: Dakaras jau įpusėjo!

Dakaro ralyje dalyvaujantis lietuvis Benediktas Vanagas pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje pasidalino savo įspūdžiais.

B. Vanagas rašė: „Dakaras jau įpusėjo! Tradiciškai viena Dakaro diena yra skirta poilsiui. Ji žymi šių be proto sudėtingų lenktynių vidurį. Poilsio dieną (rest day) lenktynininkai neturi užduočių, tačiau komandos pluša tikrindamos bei tvarkydamos lenktynių techniką tolesnėms varžybų užduotims.

Galvojau, šiandien pavyks išsimiegoti. Buvo visos sąlygos, tačiau organizmas įpratęs mažai miegoti, įjungė vidinį „žadintuvą bei pažadino mane 7 val. ryto.

Lenktynės visiškai atskyrė mane nuo realaus pasaulio bei įprastų rutinų. Tad per poilsio dieną apsitvarkiau keletą darbinių klausimų, atsakiau skubius elektroninius laiškus. Organizmas gavo masažą, kurio jau labai reikėjo. Su komanda suvalgėme skanius pietus argentinietiškame restorane. Išties diena praėjo ganėtinai ramiai.

Paaiškėjo situacija su šeštadienio rezultatais bei šiandienos greičio ruožo starto tvarka. Pasirodo, kad mūsų bei likusių beveik 100-to dalyvių šeštadienį pasiektas rezultatas nebus įskaitytas. Visiems už savaitgalio greičio ruožą bus įskaitytas Stephane Peterhanselio pasiektas finišo laikas

Tai nėra ypač džiugus faktas, tačiau mums yra svarbiau pirmadienio starto tvarka. O ji sudaryta atsižvelgiant į šeštadienio greičio ruože pasiektą dinamiką. Tad startuosime 28-ti. Aplink bus daug gerų automobilių bei greitų lenktynininkų.

Pirmadienį mūsų laukia ilgiausia bei, panašu, kad karščiausia Dakaro diena. Anksti ryte lenktynių karavanas išjuda į Cordoba. Virš +40 laipsnių šešėlyje, turėsime įveikti virš 900km bendros distancijos, iš kurios beveik 600 km yra greičio ruožas.

Sekmadienį į bivuaką pateko vienas lietuvis, buvęs vilnietis Tomas, gyvenantis Argentinoje. Tai mums buvo labai malonus siurprizas. Sužinojome kuo jis gyvenime užsiima. Kokios aplinkybės privertė atvykti gyventi į Argentiną. 
Buvo malonu."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių