B. Vanagą sukrėtė iš arti išvysta kolegos lenktynininko žūtis

Sėkmingą penktadienio etapą Dakaro ralio debiutantui iš Lietuvos Benediktui Vanagui užtemdė tragedija, nusinešusi Prancūzijos motociklininko Thomaso Bourgino gyvybę. Lietuvių ekipažas pravažiavo nelaimės vietą netoli Čilės ir Argentinos sienos bei matė žuvusį sportininką, kuris susidūrė su priešpriešiais važiavusiu Čilės policijos automobiliu, rašo delfi.lt.

„Tai buvo jo pirmas ir paskutinis Dakaras. Vaizdas sukrėtė. Suprantu, kad dalyviai patys prisiima riziką dalyvauti lenktynėse. Tačiau tokia betikslė žūtis važiuojant į greičio ruožą. Labai gaila...“, – komentuodamas septintą lenktynių etapą socialiniame tinkle, apgailestavo B. Vanagas.
Važiuodamas į septinto etapo greičio ruožo startą Čilės kalnuose, Th. Bourginas kaktomuša susidūrė su policijos ekipažu. Nuo avarijoje patirtų sužalojimų 25-erių sportininkas mirė iš karto.
Tragedijos, įvykusios pusę devintos ryto vietos laiku, aplinkybės tiriamos. Primename, kad trečiadienį netoli Peru ir Čilės pasienio susidūrus saugos ir taksi automobiliams du žmonės žuvo, o septyni buvo sužeisti.
Kaip susižalojo G. Igaris

Internete taip pat pasirodė iš Dakaro ralio jau pasitraukusio Gintauto Igario avarijos šeštame greičio ruože vaizdo įrašas. Lietuviui važiuojant smėlėtu tarpekliu „Yamaha“ motociklą sumėtė, jis apsisuko aplink savo ašį, šiurpiai nusviesdamas sportininką. G. Igariui diagnozuotas delnikaulio lūžis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių