A.Zuokas „troleibusų skandale“ nemato pavaduotojo atsakomybės

Dėl kyšininkavimu įtariamo buvusio „Vilniaus vandenų“ direktoriaus Dariaus Norkaus priėmimo į savivaldybės įmonę „Vilniaus troleibusai“ ir staigaus atleidimo išmokant kompensaciją kaltas, ko gero, liks bendrovės direktorius Vidmantas Striška.

Įmonę prižiūrintys ir apie D.Norkaus įdarbinimą žinoję sostinės politikai išvengs atsakomybės.

„Valdyba artimiausiu metu turėtų susirinkti ir nuspręsti, kieno atsakomybė tai bus. Aš manau, kad atsakomybė bus bendrovės direktoriaus, kuris priėmė žmogų. Priėmė be jokio pagrindo ir išsiaiškinimo. Nenoriu kalbėti apie pavardes, kad paskui niekam nebūtų galimybės ginčyti sprendimų. Būtinybės priimti to žmogaus tikrai nebuvo. O klaidas padaryti darbo sutartyje taip pat yra nekorektiška. Valdyba turės įvertinti tą nuostolį, kurį patyrė savivaldybė“, - antradienį tvirtino sostinės meras Artūras Zuokas.

Portalo diena.lt žiniomis, socialdemokratas D.Norkus savivaldybės įmonėje galėjo būti įdarbintas partijos Vilniaus skyriaus pirmininko, mero pavaduotojo Romo Adomavičiaus pastangomis.

Tačiau meras A.Zuokas nelinkęs net svarstyti savo pavaduotojo atsakomybės klausimo, nors šis yra atsakingas už sostinės viešąjį transportą ir eina „Vilniaus viešojo transporto“ stebėtojų tarybos pirmininko pareigas.

„Šiuo atveju yra įmonės vadovai, kurie deda parašus, kurie atsako. Yra įmonės valdyba. Kai man bando pasiteisinti, kad man kažkas skambino, kažkas prašė, tai nėra argumentas. Turime Lietuvoje baigti tokią tradiciją, kuomet kažkieno prašymas yra daugiau negu įstatymas ar asmeninė atsakomybė. Direktoriai ir valdyba turi galvoti, ką jie daro“, - kalbėjo A.Zuokas.

Buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas D.Norkus „Vilniaus troleibusų“ įmonėje buvo įdarbintas lapkričio mėnesį. Lapkričio 17 d. apie tai paskelbus dienraštyje „Vilniaus diena“, A.Zuokas nurodė D.Norkų atleisti.

Antradienį „Vilniaus diena“ paskelbė, kad D.Norkus atleistas išmokėjus jam beveik 10 tūkst. litų kompensaciją, nors įmonėje neišdirbo nė mėnesio.


Šiame straipsnyje: Norkustroleibusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusiprates vairuotojas

nesusiprates vairuotojas portretas
o kas valdybos pirmininkas, kuris nes atsakomybe kartu su direktoriumi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių