Automobilių spūstys Britanijoje – vienos baisiausių Europoje

Didžiojoje Britanijoje vairuotojai per metus spūstyse praleidžia iki 66 valandų, o tai yra vienas prasčiausių rodiklių Europoje, atskleidė neseniai atliktas tyrimas. Vidutinis spūstyje praleistas laikas yra 32 valandos per metus. Ilgiausios spūstys būna Londone, o Mančesteris „nugalėjo“ sostinę spūsčių intensyvumu, nes mokslininkai skaičiavo ne tik spūsties ilgį, bet ir eismo intensyvumo skirtumą normaliomis eismo sąlygomis ir spūsties metu.

Kaip skelbia „The Daily Mail“, Mančesteryje vairuotojai turi ištverti 24,8 proc. baisesnes automobilių spūstis, kuriose per metus praleidžia 45 valandas. Baisiausias laikotarpis yra antradienį nuo 9 iki 10 val. 

Londone eismas spūsčių metu yra 23,8 proc. prastesnis už normalias eismo sąlygas. Tačiau per metus vairuotojai Londone praleidžia 66 valandas. 

Liverpulis atsidūrė trečioje vietoje su 21,3 proc. ir 39 valandomis. Po jo eina Belfastas – 20,6 proc. ir 34 valandos. 

Geriausia diena vairuotojams yra pirmadienis, ypač jo popietė, išsiaiškino eismo informacijos bendrovė INRIX. Verta paminėti, kad Europos mastu pagal spūstis Britanija yra ketvirtoje vietoje po Belgijos, kur vairuotojai per metus automobilių spūstyse praleidžia 55 valandas, Olandijos (50 valandų) ir Italijos (29 valandos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių