Automobilis su automatine pavarų dėže irgi gali būti ekonomiškas

Ekonominio vairavimo mokymų rezultatai rodo, jog vairuojant automobilį su automatine pavarų dėže, degalų sutaupyti galima iš esmės tiek pat, kaip ir su mechanine pavarų dėže. Įvertinus mokymus lengvaisiais automobiliais su mechanine pavarų dėže, buvo paskaičiuota, jog vairuotojai išmoksta sutaupyti vidutiniškai 13-15 proc. degalų. Vairuojant automobilius su automatine pavarų dėže, pasiekta vidutinė 13,2 proc. ekonomija.

Lietuvoje vykdomi ekonominio vairavimo mokymai jau atskleidė neišnaudotas mūsų vairuotojų galimybes važiuoti, naudojant mažiau degalų. Mokymus vykdančios bendrovės direktorė Vaida Balčiūnienė sako: „Dar prieš metus laiko ir mes patys į degalų ekonomiją žvelgėm daugiau iš teorinės pusės, bet pasitaikius galimybei pasisemti patirties iš ES šalyse dirbančių kolegų, labai džiaugiamės, galėdami perteikti šias naudingas žinias Lietuvos vairuotojams. Ir dabar jau galime tvirtai pasakyti, kad ekovairavimo principai tikrai veikia. Ir jie veikia, vairuojant bet kurio gamintojo automobilį su bet kokia transmisija."

Išvados apie degalų sutaupymo galimybes, vairuojant automobilį su mechanine pavarų dėže, padarytos, remiantis jau maždaug 300 individualių praktinių ekovairavimo užsiėmimų. Juose dalyvavo labai įvairios vairavimo patirties vyrai ir moterys - nuo ką tik įgijusių vairavimo pažymėjimą iki vairuojančių ilgiau, nei du dešimtmečius, mėgėjai ir profesionalai. Automobiliai taip pat buvo įvairaus amžiaus ir įvairių markių bei modelių.

Tarp dažniausiai pasitaikančių vairavimo trūkumų - nepakankamas eismo kelyje prognozavimas. Taip pat mūsų vairuotojai dažnai neišnaudoja automobilio inercinių jėgų. Ir dar vienas veiksnys, ženkliai mažinantis automobilių su mechanine pavara degalų sąnaudas - pavarų perjungimas prie žemesnių, nei mums įprasta, variklio apsukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kas tas litras benzo pries konforta kamsciuose

aleliuja

aleliuja portretas
Labai išsamus , daug informacijos suteikiantis straipsnis. Galėtų pretenduoti į nominaciją "Metų straipsnis".

as

as portretas
O kodel nera aprasytos ekonomijos, tikrai straipsnis apie nieka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių