Automagistralei Kaunas-Klaipėda sukanka 25-eri metai

1987-ųjų rugsėjo 4 dieną iškilmingai atidaryta pirmoji Lietuvoje automagistralė Kaunas–Klaipėda. Ji atitiko aukščiausius to meto kelių tiesimo standartus ir inžinerinius reikalavimus.

„Kelio projektuotojai kūrybine mintimi aplenkė savo laiką, pasitelkė pažangią užsienio specialistų patirtį, priėmė drąsius sprendimus, kurių originalumą ir ekonominę naudą jau patvirtino prabėgę dešimtmečiai. Be abejonės, didžiulė atsakomybė gulė ir ant to meto vadovų pečių“, – rašoma Lietuvos automobilių kelių direkcijos pranešime.

Tiesti šį kelią pradėta 1970-ųjų pavasarį, darbai užtruko 17 metų. Tai buvo senojo Žemaičių plento, nutiesto 1939 metais, rekonstrukcija, jo pertvarka į automagistralę.

1983 metais dar buvo likę neįveikta 20 km neįrengtos žemės sankasos, trūko ekskavatorių, didelės keliamosios galios savivarčių. Iškilo pavojus, kad automagistralės nepavyks laiku užbaigti. Tačiau, pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kelininkai padarė viską, kad Lietuva turėtų naują magistralinio kelio juostą.

Automagistralė Kaunas–Klaipėda buvo atidaryta 1987 metų rugsėjo 4 dieną, 12 val. aikštėje prie Babtų, o pagrindinės iškilmės vyko Šilalės sankryžoje, 236 km nuo Vilniaus.

Aukščiausioje magistralės vietoje (220 km) kelininkai pastatė 4,5 m aukščio akmenį, kurį atvežė iš Pajūrio apylinkės Rauško kaimo. Šios vietos aukštis virš jūros lygio – 180,23 metro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viktoras

viktoras portretas
tai kaip ce iseina...gaunasi RUSAI PASTATE...... negi jus,patriotai savo salies kentesit ir naudosites tuo grobiku statytu keliu.... kur isdidumas jusu...sudziai jus......

viktorai

viktorai portretas
jau didesnio sudziaus kaip tu ir tarp ruskiu sunku rasti

as

as portretas
is kur tokiu smegenu kastratu veisiasi kaip tas idiotas viktoras? tikiuosi esi nevaisingas, kad savo genu nepaskleistum
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių