Atliekoms vežti – specialus aplinkkelis

Nors atliekoms į Kazokiškių regioninį sąvartyną gabenti yra nutiestas specialus aplinkkelis, atliekų vežėjai juo retai naudojasi ir suka artimesniu keliu per Alesninkų kaimą (Vievio sen., Elektrėnų sav.), skelbia Aplinkos ministerija.

Šio kaimo gyventojai, pasak Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktoriaus Rolando Masilevičiaus, skundžiasi oro tarša, kurią sukelia per gyvenvietę nuolat važinėjantys sunkiasvoriai automobiliai. Kaip spręsti problemą, Vilniaus RAADO pareigūnai ir Elektrėnų savivaldybės atstovai aptarė per surengtą susitikimą su Alesninkų bendruomene. Kaimo gyventojai įsipareigojo aplinkosaugininkams pranešti labiausiai gamtinę aplinką teršiančių automobilių registravimo numerius. Tai leis nustatyti automobilių savininkus.

Stambiausiems atliekų vežėjams yra primygtinai rekomenduota naudotis aplinkkeliu ir nevažiuoti per Alesninkus. Vilniaus RAAD taip pat sutarė su Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Kazokiškių regioninį sąvartyną eksploatuojančia UAB „VAATC“, kad bus pastatyti papildomi kelio ženklai, informuojantys, kaip privažiuoti prie šio sąvartyno. Tai irgi padėtų išvengti maršruto per Alesninkų gyvenvietę. Jeigu šios priemonės nepadės, teks statyti, Rolando Masilevičiaus žodžiais, draudžiamuosius kelio ženklus, apribojančius sunkiasvorių transporto priemonių eismą per Alesninkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių