Ar reikia didinti baudas už KET prasižengimus?

Turbūt kiekvienas vairuotojas ar pėstysis yra bent kartą matęs miesto gatvėmis ar užmiestyje lekiančius vadinamuosius kelių erelius, kurie ne itin rūpinasi ne tik savo, bet ir aplinkinių saugumu. Apklausos rodo, kad penktadalis vairuotojų įsitikinę, jog tokius nesaugiai vairuojančius asmenis padėtų pažaboti didesnės baudos už eismo prasižengimus.

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidžia, kad penktadalis respondentų sutiktų, kad būtų didinamos baudos už eismo taisyklių pažeidimus. Kiti 25 proc. respondentų mano, kad tai neišspręstų problemos, likusieji kiek daugiau nei pusė apklausoje dalyvavusių asmenų pasisako prieš baudų didinimą argumentuodami, kad baudos dabar ir taip didelės.

Autogidas.lt respondentai teigia, kad baudų didinimas negarantuotų mažesnio eismo taisyklių pažeidimų skaičiaus, nesustabdytų lakstūnų keliuose. Svarbiausia, kad būtų užtikrintas baudų neišvengiamumas, kad kiekvienas net menkai prasižengęs vairuotojas iš tikrųjų neišvengtų atsakomybės.

Respondentai taip pat teigia, kad bauda ne visus paliečia vienodai – finansiškai pasiturinčius vairuotojus bauda paveikia mažiau nei tuos, kurie turi labiau skaičiuoti savo pajamas. Taigi baudų didinimas nebūtinai sustabdytų visus kelių eismo taisyklių pažeidėjus.

Autogidas.lt apklausoje dalyvavusieji taip pat mano, kad reikėtų labai griežtai bausti už pakartotinius prasižengimus. Baudas reikėtų didinti tiems, kurie prasižengia ne pirmąjį kartą – pirmą kartą galima prasižengti netyčia, dėl neapdairumo, o kai tai pasikartoja, rodo vairuotojo neatsargumą. Taip pat respondentai siūlo griežčiau bausti už vairavimą išgėrus, taikyti ilgesnį terminą atimant teisę vairuoti.

Iš Autogidas.lt apklausos rezultatų matyti, kad vairuotojai mato du pagrindinius dalykus, kurie turėtų padėti pažaboti kelių erelius – tai baudų neišvengiamumas ir griežtesnis baudų taikymas, pasikartojus pažeidimui.


Šiame straipsnyje: vairavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rosas

rosas portretas
Ne reikia,o BUTINA!!!

patirtis

patirtis portretas
baudas reikia butinai ir gerokai padidinti, ir nesuprantu ko dar delsima , tai viena veiksmingiausiu priemoniu valdyti situacija keliuose.pvz. kur eismo dalyvis tampa pavojingu nieku nekaltiems zmonems,tai butu vienas is tokiu, greicio virsijimas,o kas sako kad nepades,cia nebereikia dviracio isradinet,paprasciausia uztenka panagrineti skandinavu saliu patirti,bet tuo matyt niekas neuzsiima..

...

... portretas
vienareiksmiskai butina, bet zinant, kad mentai pasiima dali baudos i kisene ir visiems gerai, tai tas baudu didinimas nieko gero neduoda.. galima sakyti, kad mentu atlygiai mazi, bet patikekit manim, padarius zmoniskus mentu atlyginimus, jie kysius vistiek imtu.. jau taip yra. Rytietiskas mentalitetas savo daro..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių