Ar pirktumėte automobilį išsimokėtinai?

Svajojate apie automobilį, bet šiuo metu neturite santaupų jam įsigyti? O galbūt turite tam tikrą sumą, kurios nepakanka norimai transporto priemonei?

Įvairios automobiliais prekiaujančios įmonės ar bankai siūlo galimybę pirkti automobilius išsimokėtinai, tačiau tai, pasirodo, domina tik mažąją dalį vairuotojų. Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad netgi 80 proc. vairuotojų galimybė pirkti transporto priemones išsimokėtinai ar su išperkamosios nuomos sutartimi neatrodo patraukliai.

Pasak respondentų, taip permokama tam tikra suma, o automobilis nėra ta prekė, kurią reikėtų pirkti mokant dalimis. Vairuotojų nuomone, investicija į automobilį yra prastas sprendimas, nes transporto priemonės greitai nuvertėja, o perkant išsimokėtinai tenka mokėti ne tik visą daikto kainą, bet ir paskaičiuotas papildomas išlaidas. Respondentus taip pat gąsdina situacijos, kad įvykus eismo įvykiui ir automobiliui sugedus nepataisomai, paskolą, gautą automobiliui įsigyti, vis tiek tektų mokėti, nors daiktas netgi nebebūtų naudojamas.

Taigi automobilio įsigijimas išsimokėtinai aštuoniems iš dešimties vairuotojų atrodo per didelis įsipareigojimas. Vis dėlto apie 20 proc. Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų mano, kad galimybė įsigyti transporto priemonę išsimokėtinai ar su išperkamosios nuomos sutartimi yra teigiamas dalykas.

Dešimtadaliui vairuotojų atrodo patrauklu, kad gali imti ir naudoti daiktą iškart, nors neturi visos reikiamos pinigų sumos. Kitam dešimtadaliui respondentų tokia galimybė patraukli, nes panaudojus automobilį galima jį išsipirkti arba rinktis kitą.


Šiame straipsnyje: automobilispaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Siuolaikiskas pilietis

Siuolaikiskas pilietis portretas
issimoketinai automoilis - puiku, visada viska perku tik issimoketinai.

pirktume

pirktume portretas
taip.durniausias klausimas!!!

uk

uk portretas
tik ne lt ir ne su lt atlyginimu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių