Ar kalbėjimas mobiliuoju telefonu vairuojant išties yra pavojingas?

Kalbėjimas mobiliuoju telefonu vairuojant gali būti pavojingesnis už vairavimą išgėrus.

Telefonu kalbančio vairuotojo reakcijos laikas pailgėja keliasdešimt procentų – nepaisant to, ar naudojama laisvų rankų įranga, ar prietaisas yra laikomas rankose – pats pokalbis nukreipia dėmesį ir trukdo susikoncentruoti.„Dažniausiai vairuotojai neįvertina kalbėjimo vairuojant rizikos.

Vietoje to, kad stebėtų kelią ir aplinką, susikoncentruoja į pokalbį, kartais lydimą stiprių emocijų. Neretai pašnekovas yra sunkiai girdimas, todėl dar labiau koncentruojamasi į įsiklausymą. Kalbant susiaurėja matymo laukas, o kelias stebimas ne nuolat – su pertrūkiais. Taip galima nepastebėti pavojaus, galinčio nulemti tragediją”, – sako „Renault” vairavimo mokyklos vadovas.

Vairuotojui kalbant telefonu pailgėja reakcijos laikas ir stabdymo kelias. Trumpųjų žinučių rašymas, skaitymas, elektroninių laiškų siuntimas ar naudojimasis internetu – ne mažiau pavojingi, nes atliekant šiuos veiksmus yra būtina atitraukti akis nuo kelio. Vairuotojo dėmesio nukreipimas yra neišvengiamas, net jei tai tėra trumpa žinutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalbėjimas

Kalbėjimas portretas
telefonu bobšėms ir bukapročiams ypatingai pavojingas

Vadyla

Vadyla portretas
Sakes koks autoritetas aiskina - Gavno markes automobiliu vairavimo mokyklos vedejas. Jei dar prie jo musu garazinis dujininkas prisides - tai vairuojant kalbeti telefonu taps trigubai pavojingiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių