Apklausa: kaip vairuotojai taupo degalus?

Dauguma vairuotojų degalams per mėnesį išleidžia vidutiniškai 300–500 Lt. Susidarius nemenkai sumai, tenka galvoti, kaip sutaupyti, kaip sumažinti degalams skirtas išlaidas.

Pusė vairuotojų pripažįsta, kad pasitaikius progai degalus pilasi ne degalinėse, nes gauna pigesnių, rodo transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Tik degalinių paslaugomis naudojasi 46 proc. respondentų, dar 4 proc. teigia, kad keletą kartų pirko degalų ne degalinėje, tačiau liko nepatenkinti.

Kai kurie vairuotojai, galvodami apie galimybę sutaupyti, artėjant pavasariui pripažįsta svarstantys, kokios galėtų būti automobilio alternatyvos. Trečdalis Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų planuoja važinėti dviračiu, beveik 30 proc. respondentų dažniau vaikščios pėsčiomis, likusieji ieškos kitokių variantų arba važinės motociklu, motoroleriu arba viešuoju transportu.

Dalis vairuotojų jau dabar rado sprendimą, kuris padeda sutaupyti. Maždaug 60 proc. vairuotojų arba paveža kolegas ar draugus, važiuojančius ta pačia kryptimi, arba patys prisijungia prie važiuojančiųjų. Pagrindinis tokio sprendimo argumentas – taip važiuoti taupiau (vieną dieną veža vienas žmogus, kitą dieną – jau kitas ir t. t.).

Dar kai kurie vairuotojai imasi tam tikrų sprendimų, kaip vairuoti, kad būtų taupomi degalai. Pavyzdžiui, kur įmanoma, rieda laisva pavara, bėgius perjungia kuo anksčiau, vengia staigių stabdymų ir pagreitėjimų, jei nėra būtinybės, negesina variklio, saikingai naudoja kondicionieriaus ir salono šildymo funkcijas ir kt.

Likusieji pripažįsta, kad iš anksto apgalvoja, kaip nuvykti iki reikiamos vietos, kad susidarytų trumpiausias atstumas, arba išvis sumažina maršrutų skaičių, atsisako kai kurių išvykimų automobiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inspector

Inspector portretas
"jei nėra būtinybės, negesina variklio," gan keistas taupimo budas...

vidma

vidma  portretas
taupau lietuvos kura ir todel perku is garazinio baltarusisko :DDDD

nu jo

nu jo portretas
as tai vaziuodamas visada drocinu tai labai taupiai tada vaziuoju.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių