Apie spūstis, policiją ir pigius degalus - GPS

Naują palydovinę navigacijos sistemą, padedančią vairuotojui išvengti automobilių spūsčių, šią savaitę specializuotoje Berlyno parodoje pristatė Olandijos kompanija „TomTom".

Sistema pasižymi tuo, kad realiu laiku atnaujina duomenis apie įvairias eismo sąlygas. Šitaip vairuotojas gali sutaupyti laiko ir išvengti beprasmio gaišimo automobilių spūstyse. Naujoji navigacinė sistema veikia išvesdama pažįstamų eismo sąlygų ir laiko, per kurį vairuotojas įveiks spūstį, vidurkį. Olandų sukurta sistema naudoja mobiliųjų telefonų siunčiamus duomenis: jei kuriame nros greitkelyje užfiksuojamas didelis skaičius mobilaus ryšio naudotojų, tikėtina, kad tame kelyje yra susidariusi spūstis, rašo specializuotas portalas motorauthority.com.

Navigacinė sistema taip pat duos ženklą, kurioje vietoje vairuotojo laukia mobiliaisiais radarais „ginkluoti" kelių patruliai. Taip pat sistema nuolat atnaujina informaciją apie degalines, kuriose galima įsipilti pigiausio kuro.

Olandų kompanija per ateinančius mėnesius savo produktą ketina pasiūlyti Olandijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Šveicarijos vartotojams. Neatmetama galimybė, kad greitai šią navigacinę sistemą galės išbandyti ir kitų šalių vairuotojai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių