Anglijoje užtaisyti visas duobes keliuose prireiks 11 metų

Užtaisyti visas Anglijos keliuose esančias duobes truks 11 metų, nes remonto darbai labai vėluoja, skelbia asfalto gamybos verslui atstovaujanti organizacija, kuria remiasi naujienų kanalas „Sky News“.

Asfalto pramonės aljansas taip pat skelbia, kad Velse kelių duobes užtaisyti truks 17 metų, nepaisant to, kad praėjusiais metais vietos valdžios tarnybos užtaisė 1,7 mln. duobių.

Vieną duobę užtaisyti Velse kainuoja 35 svarus, o Anglijoje – 55 svarus sterlingų. Praėjusiais metais duobių užtaisymui buvo išleista 90 mln. svarų sterlingų. Anglijos ir Velso vietos valdžios institucijos teigia, kad joms reikia maždaug 800 mln. svarų sterlingų daugiau kelių remontui nei jos turi dabar.

Nors vyriausybė papildomai skyrė 200 mln. svarų sterlingų šiai problemai spręsti, tačiau ekspertai teigia, kad iš tiesų sutvarkyti kelius iki normalios būklės reikėtų iš karto skirti maždaug 10 mlrd. svarų sterlingų.

„Vien tik šaltos žiemos negali taip sugadinti kelių ir pridaryti duobių gerai prižiūrimuose keliuose, – sakė Asfalto pramonės aljanso valdybos pirmininkas Alanas Mackenzie. – Šie baisūs skaičiai yra dešimtmečius trunkančio nepakankamo finansavimo ir priverstinio trumpalaikio planavimo rezultatas“.


Šiame straipsnyje: duobėkelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

lt

lt portretas
Lietuvai toks terminas - iš fantastikos srities. Nebent šviesmečiais matuot...

vairuotojas

vairuotojas portretas
kiek po anglija vazineju tokiu duobiu su ziburiu nerasi kazka zurnaliuga privele ir apskritai apie lietuva rasyk

taip

taip portretas
vaziuoju po Welsa ir nei vienos duobes ......... kaip rojui
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių