„airBaltic“ pajamos pernai didėjo, bet pelnas mažėjo

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic" skelbia, kad praėjusiais metais bendrovės apyvarta išaugo iki 790,2 mln. litų ir buvo 38 proc. daugiau nei 2006 m., kai ji siekė 574,5 mln. litų.

Veiklos rezultatas (EBITDAR) pernai siekė 104,59 mln. litų, o 2006 metais -  79,75 mln. litų. Tačiau grynasis pelnas nuo 18,44 mln. litų 2006 metais sumažėjo iki 7,53 mln. litų 2007 metais.

Oro bendrovė praėjusiais metais turėjo 41 proc. daugiau klientų - užpernai skraidino 1,42 mln., o pernai sulaukė virš 2 mln. keleivių.

„Pastaruosius aštuonerius metus mūsų pagrindinės veiklos buvo pelningos. „airBaltic" įtvirtino balansą tarp augimo ir pelningumo. Praėjusiais metais „airBaltic" pasiekė stabilų ir nuoseklų daugelio veiklos rodiklių augimą - žymiai išaugo keleivių srautai, apyvarta ir veiklos pajamos. Mes investavome į bendrovės plėtrą - pasiūlėme naujus reisus į NVS šalis, Skandinaviją", - sakė „airBaltic" prezidentas Bertoltas Flickas.

Gruodį „airBaltic" Vilniuje pasveikino savo du milijoninį keleivį. Tai buvo pirmieji metai, kai oro bendrovė skraidino daugiau kaip 2 mln. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių