2011-ųjų pabaigoje – metanu varoma „Lada Priora“

Kompanija „AvtoVAZ“ pranešė apie planus 2011 – 2012 metų sandūroje pradėti masinę modelio „Lada Priora“ gamybą su varikliu, naudojančiu metano dujas.

Apie tokius III tarptautinėje konferencijoje „Dujos varikliuose 2010“ išsakytus Rusijos automobilių gamintojo planus skelbiama bendrovės „Gazprom“ interneto tinklalapyje.

„AvtoVAZ“ viceprezidentas Georgijus Mirzojevas nurodė, kad šis automobilių gamintojas turi daug galimybių „Lada Priora“ modelį pritaikyti prototipui, gebančiam važiuoti dviejų tipų kuru –benzinu ir gamtinėmis dujomis, skelbia gazeta.ru.

Pagrindinis privalumas esą yra tai, kad šis modelis gali būti gaminamas ta pačia surinkimo linija, nes tik pačiame paskutiniame gamybos etape sprendžiama, ar į jį montuoti dujų įrangą.

Šalia įprasto degalų bako papildomai galima įmontuoti 2 suslėgtųjų dujų balionus, kurių tūris 48 litrai.

Balionai montuojami į bagažinėje esančią nišą vietoj atsarginio rato. Tai pasielgta esą todėl, kad nenorėta keisti automobilio kėbulo konstrukcijos.

Naudojant tik gamtines dujas galima įveikti 260-270 kilometrus, o kartu su šiuo kuru naudojant benziną atstumas padidėja iki 600 km.

Atsarginės padangos problemą, pasak G. Mirzojevo, galima išspręsti keliais būdais: „Jei transporto priemonė skirta Europos rinkai, bagažinėje galima įmontuoti papildomą ratą. Jei Rusijos rinkai, tuomet pakanka sandariklio su specialia pasta, kuria vairuotojas pats galės užsandarinti skylę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių