10 patarimų vairuotojams, padėsiančių neįlėkti į duobę kelyje

Nesibaigiant žiemiškiems orams vienus nemalonumus kelyje keičia kiti. Nors nutirpus sniegui važiavimo sąlygos tampa geresnės, tačiau pavasaris visada vairuotojams „padovanoja“ daugybę staigmenų, kurios vadinasi „duobės kelyje“.

Kaip išgyventi „duobių sezoną“? Kol kelininkai vėl aplopys gatves, pateikiame 10 patarimų, kurie turėtų padėti išvengti nemalonumų ir apsaugoti jūsų automobilį nuo netikėto vizito pas meistrus.

10 patarimų vairuotojams, kaip neįlėkti į duobę kelyje

1. Nevažiuokite „prilipę“ prie kito automobilio. Laikykitės pakankamo atstumo nuo priešais važiuojančių mašinų, tai leis matyti kelio dangą ir laiku sureaguoti. Taip galėsite ir lengviau pristabdyti, jeigu išvysite duobę. Tai taip pat sumažins tikimybę, kad į jūsų automobilį pataikys akmenys, skriejantys iš po priekyje važiuojančių mašinų ratų.

2. Nebūtina visą laiką žiūrėti į apačią ir tykoti duobių. Geriau išlaikyti žvilgsnį aukštai ir reguliariai žvilgčioti į kelio paviršių.

3. Susitelkite tik vairavimui. Blaškymasis gali nulemti tai, kad laiku nepastebėsite duobės ar nespėsite pasukti vairo.

4. Vairaratį laikykite abiem rankomis, ties laikrodžio 9 ir 3 valandų pozicijomis. Taip galėsite geriausiai kontroliuoti automobilį.

5. Venkite staigių judesių. Karštakošiškas vairaračio pasukimas gali pridaryti dar daugiau bėdų nei įvažiavimas į duobę kelyje.

6. Stebėkite priešinga kryptimi važiuojantį transportą. Jeigu dėl duobės teks išvažiuoti į priešingą eismo juostą ir taip sukelti pavojų kitiems eismo dalyviams, geriau to nedaryti – įlėkimas į duobę bus mažiau skausmingas nei susidūrimas su kitu automobiliu.

7. Daug duobių susidaro ten, kur yra labiausiai nuvažinėtas asfaltas ir taip sudaromos galimybės ten kauptis vandeniui. Todėl vienas iš būdų norint išvengti duobių – neleisti ratams riedėti vėžėse.

8. Jeigu pastebėjote, kad įvažiavote į prasto kelio zoną – pristabdykite. Taip turėsite daugiau galimybių išvengti duobių. Kuo greičiau važiuojate, tuo mažiau laiko turite sureaguoti.

9. Jeigu matote, kad teks važiuoti per duobę – prilėtinkite, tačiau prieš pat įvažiavimą į duobę atleiskite stabdžio pedalą – taip sumažinsite apkrovą pakabai ir galimas smūgio pasekmes.

10. Būkite atsargūs važiuodami per balas – jos gali slėpti gilias ir pavojingas duobes. Todėl jei galite, venkite važiavimo per balas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
11. nevažiuokite į Kauną :D

nu jo

nu jo portretas
suremontuokite kelius. Nereikes 10 patarimu

11-tas patarimas

11-tas patarimas portretas
11-tas patarimas: uztaisyti duobes.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių