10 patarimų, kaip vairuoti ekologiškiau

Žinoma, ekologiškiausia būtų nusipirkti elektromobilį, bet savo rūpestį ekologija galite parodyti ir šiek tiek pakeisdami vairavimo įpročius. Patarimų, kaip sutaupyti pinigų pilantis degalus ir tuo pačiu prisidėti prie planetos išsaugojimo, netrūksta. Mes parinkome dešimt populiariausių ir, tikimės, efektyviausių būdų, kaip sumažinti degalų sąnaudas:

1. Pasistenkite per staigiai nespausti greičio, stabdžių pedalų. Staigus greičio didinimas ir agresyvus vairavimas didina ne tik degalų sąnaudas, bet ir taršos lygį. Vos per vieną agresyvaus vairavimo sekundę išmetamas toks pats anglies monoksido kiekis kaip per 30 min. tolygaus vairavimo.

2. Neskubėkite. Daugelis mūsų neatsisakytų važiuojant tiesiu keliu skrieti 120 km/h greičiu, tačiau važiuojant 100 km/h greičiu sutaupoma apie 10 proc. benzino ir į aplinką išmetama mažiau teršalų.

3. Važiuokite aukščiausia pavara. Kai važiuojate automobiliu įjungę aukščiausią pavarą, sumažėja jūsų mašinos variklio greitis, o taip pat ir sunaudojamų degalų kiekis, kenksmingo anglies dvideginio emisija ir variklio nusidėvėjimo koeficientas.

4. Planuokite. Kai tik įmanoma, susiplanuokite kelionę automobiliu taip, kad nepatektumėte į transporto spūstis. Taip pat pasistenkite vienu važiavimu susitvarkyti keletą reikalų, nes įšilęs variklis į atmosferą išmeta mažiau teršalų.

5. Patikrinkite padangas. Kiekvienas kilogramas, viršijantis rekomenduojamą jūsų automobilio padangų slėgį didina degalų sąnaudas, taigi, reguliariai tikrinkite slėgį padangose . Kai keisite padangas, pasirinkite tokias, kurių dylamasis atsparumas mažesnis.

6. Reguliariai atlikite techninį balansavimą. Balansas padeda sutaupyti apie 4 proc. degalų kiekio nuo nuvažiuotos automobilio ridos. Naudokitės ekologiškų automobilių servisu, kurie panaudotus degalus ir tepalus perdirba arba jais saugiai atsikrato.

7. Pakeiskite tepalus. Reguliarus tepalų keitimas pailgina jūsų automobilio tarnavimo laikotarpį ir degalai naudojasi taupiau. Paprašykite, kad jūsų mechanikas naudotų ekologiškus perdirbtus tepalus.

8. Būkite atidūs pildamiesi degalus. Neperpildykite automobilio bako, nes išsilieję degalai virsta smogu ir gali nutekėti į gruntinius vandenis. Kai įsipilate degalų, gerai užsukite automobilio bako dangtelį – taip sutaupysite apie 100 litrų per metus.

9. Teisingai statykite automobilį. Kai karštą dieną pastatote automobilį šešėlyje, jūs ne tik išvengiate kaitros, kai vėl sėdate už vairo, bet ir sumažinate išgaravusių degalų.

10. Palikite automobilį namuose. Vaikščiodami, važinėdami dviračiu ar naudodamiesi visuomeniniu transportu prisidedate prie planetos išsaugojimo. Jei nesinaudosite automobiliu bent dvi dienas per savaitę, sumažinsite išmetamų teršalų kiekį, sukeliantį šiltnamio efektą, 700 kg per metus.


Šiame straipsnyje: vairavimasekologijaautomobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
ne nu super paskutinis punktas straipsnyje " kaip vairuoti ekologiskiau" 10- palikite automobili namie... :D :D :D jo.....

debilams zurnaliugom

debilams zurnaliugom portretas
bukit geri, nerasykit straipsniu girti, apsiruke. sarmata tik sau darot. as va niekaip nesugalvoju, kur deti panaudotus degalus. bet turbut patys matot, kad bybiene, tai net pavardes nepasiraset.

būkite

būkite portretas
vergais, vaikščiokite peščiom. Panašus straipsnis buvo, parduokite karves, kam jos reikalingos MAKSIMOJ pieno nusipirksite, parduokite žemes, kam vargti, tai šiuolaikinės valdžios svajonės, gatavi sudėti žmonėms čipsus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių