10 miestų, kuriuos būtina aplankyti 2013 metais (foto)

Dauguma žmonių prie pagrindinių savo pomėgių priskiria keliones. Portalas lonelyplanet.com rekomenduoja 10 miestų, į kuriuos tiesiog būtina nukeliauti 2013 metais.

1. San Franciskas (JAV)

Šiame mieste gausu kalvų, žemės drebėjimų, jis žymus ir dėl savo liberalios politikos. San Franciskas yra kultūrų mišinys, kur kiekvienas atvykėlis bus sutiktas ištiestomis rankomis. Jei jums dar trūksta papildomos motyvacijos, kad nuvyktumėte į San Franciską – ją lengvai galima rasti: būtent šiame mieste 2013 metais vyks 34-oji Amerikos taurės regata. Taigi ir San Francisko uosto laukia dideli pokyčiai.

2. Amsterdamas (Olandija)

Amsterdamas visada užburia keliautojus, tačiau 2013 metais čia planuojama tiek švenčių, jog šiame mieste pasijusite kaip silkė statinėje. Garsiajam Amsterdamo kanalui sukanka 400 metų. Bus minimos dailininko Vincento van Gogho 160-osios gimimo ir 40-osios jo vardo muziejaus metinės. Rijks muziejus po 10 metų trukusių restauracijos darbų vėl atvers duris. Karališkasis „Concertgebouw„ orkestras, kuris laikomas vienu geriausiu pasaulyje, švęs 125-tąjį gimtadienį. Taip pat zoologijos sodas „Artis“ ir Europos meno, kultūros ir mokslo centras „Felix Meritis" atitinkamai švęs 175-ąsias ir 225-ąsias metines. Akivaizdu, jog 2013 metais šiame mieste padaugės koncertų, parodų ir gatvės renginių.

3. Haidarabadas (Indija) (nuotr. viršuje)

Po Indijos nepriklausomybės, Haidarabado rūmai bei pramogų sodai buvo parduoti, užstatyti ir apiplėšti, todėl reikia būti itin pastabiam, kad išvystumėte miesto grožį. Keletas rūmų Haidarabado senamiestyje neseniai buvo atnaujinti. Pavyzdžiui, Falaknuma rūmai, kurie buvo paversti septynių žvaigždžių viešbučiu. Kiti istoriniai paminklai ir pastatai yra remontuojami, tačiau miestas, kaip ir daugelis jo architektūrinių „brangakmenių", vis dar saugomi nuo žmonių masių. Tai vis dar neatrastas miestas, o Haidarabadoю

 

4. Londonderis/Deris (Didžioji Britanija)

Londonderis arba Deris yra 2013 m. Jungtinės Karalystės kultūros sostinė. Šis ryškus, gynybine siena apjuostas miestas, tikrai atgims iš naujo. Kitais metais šiame mieste vyks gausybė kultūrinių renginių. Pirmiausia - 10 dienų truksiantis airių folkloro festivalis „Fleadh" - didžiausia Airijoje vykstanti šventė. Taip pat čia vyks  kontroversiškojo šiuolaikinio meno apdovanojimo – Turnerio prizo – ceremonija. Miestas šiais metais šurmuliuos ir nuo kitų kultūrinių renginių: karnavalų, šiuolaikinio šokio ir muzikos festivalių. Derio mieste taip pat reguliariai vyksta džiazo bei Earhart festivaliai (2013 metais bus švenčiamos 80-osios metinės, kai čia nusileido Amerikos aviacijos pionierė Amelia Earhart).

 

5. Pekinas (Kinija)

Pekinas yra Kinijos kultūros ir meno centras. Nors 2008 metų olimpinės žaidynės jau seniai praėjo, tačiau tam tikrų ženklų dar išlikę: angliški gatvių pavadinimai bei nemažai architektūros „perlų„, pvz., nacionalinis stadionas „Paukščių lizdas“. Šiomis dienomis tarp Pekino ir Šanchajaus važinėja greitasis traukinys, kuriuo kelionė trunka mažiau nei penkias valandas. Pekinas bando subalansuoti gyventojų skaičiaus augimą ir tam tikros permainos jau jaučiamos.

 


6. Kraistčerčas (Naujoji Zelandija)

Šis Naujosios Zelandijos miestas kyla ant nuolaužų, kurios atsirado per žemės drebėjimus vykusius 2010 ir 2011 metais. Kraistčerčo miestas atsikuria su nauja energija ir išradingumu bei turi unikalią galimybę perkurti miesto struktūrą. Mėgėjai skaniai pavalgyti bus maloniai nustebinti asortimento įvairove, gyvos muzikos pasirodymai vyksta kiekviename miesto kampelyje, o novatoriški meno kūriniai užima sugriuvusių pastatų vietas.

 

7. Hobartas (Tasmanijos sala, Australija)

Hobartas anksčiau buvo laikomas mieguistu uostu,tačiau neseniai atidarytas pasaulinio lygio MONA („The Museum of Old and New Art„) muziejus jį išjudino. Į Hobartą pradėjo traukti kitokio „plauko“ turistai, kurie ir prikėlė miestą iš snaudulio. 2013 metais muziejus planuoja kartu su Tasmanijos muziejumi bei meno galerija surengti festivalį „Theatre of the World".

8. Monrealis (Kanada)

Monrealis vadinamas „laimingiausiu bei hipiškiausiu pasaulio miestu„. Šiais metais Monrealyje buvo filmuojamas Steveno Spielbergo režisuotas filmas „Robopocalypse“ pagal Daniel H. Wilsono knygą. Čia taip pat įrengtas ir paplūdimys. 2013 metų pavasarį „Rio Tinto Alcan„ planetariumas žada pradėti naują projektą „Space for Life“. Prekybos centre „Eaton Centre„ duris atvers „Greivino“ vaškinių figūrų muziejus bei naujas viešbutis „Point Zero„, 50-ąsias metines švęs meno centras „Place des Arts“.

9. Adis Abeba (Etiopija)

Miestas įsikūrė mažiau nei prieš šimtmetį, bet Adis Abeba vystosi taip greitai, kaip bėga Etiopijos bėgikai. Etiopijos ekonominis augimas 2013 metais turi pasiekti beveik 5 proc. BVP, tai turėtų miesto gyventojams suteikti papildomo pasitikėjimo. Adis Abeba tikrai nėra diplomatiška ir klestinti Afrikos sostinė, tačiau gali didžiuotis turėdama kitų reikšmingų bei vertingų dalykų.

10. Puerto Igvasu (Brazilija)

Brazilijos miestas Foz do Iguasu 2011 metais užėmė vieną iš septynių vietų naujų septynių gamtos stebuklų rinkimuose. Čia įspūdį kelia Igvasu krioklys, besidriekiantis palei Argentinos ir Brazilijos sieną, taigi nenuostabu, jog tai yra turistų traukos vieta. Mieste taip pat rasite vienus geriausių viešbučių, SPA centrų bei galėsite pasimėgauti kelionėmis po stulbinančias vietas.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Budapestas- fantastinis miestas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kodel

kodel portretas
Rusijos nera ? kad ir Peterburgo ar Vladimiro...

kazkodel

kazkodel portretas
ir Klaipedos neraaaa:(((
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių