Telšių vyskupo aukojamose mišiose – tūkstančiai tikinčiųjų

Šventų Velykų rytą į Telšių vyskupo Jono Borutos aukojamas mišias Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje susirinko tūkstančiai tikinčiųjų.

Rytinės Velykų mišios prasidėjo 7.30 val. Tačiau dar gerokai prieš jų pradžią Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klauptuose laisvų vietų nebebuvo. O vėliau pati bažnyčia jau buvo sausakimša.

„Tai yra Tuščio kapo atradimo paminėjimas. Naktį mes šventėme prisikėlimo šventę. Bet realiai, kaip Jėzus prisikėlė, niekas nematė. Tai yra mistika, misterija. Todėl pamaldose tiek daug visokiausių simbolių – ugnis , vanduo, įvairiausių, specifinių šlovinimų. Tai – išskirtinės pamaldos. O Velykų ryte, jau yra tas žmogiškasis faktorius, kai ateina moterys prie kapo ir randa jį tuščią. Jėzaus nebėra, jis prisikėlė. Tą ir minime Velykų rytinėse pamaldose“, – priminė klebonas V.Viktoravičius.

Parapijos klebonas Vilius Viktoravičius sakė, kad per šventes šie maldos namai visuomet pilni tikinčiųjų.

Juolab jau ne vienerius metus tokiomis progomis  šventas mišias čia aukoja Telšių vyskupas J.Boruta.

„Vyskupas mišias pas mus laiko dažnai. Jis čia visuomet būna Verbų sekmadienį, Didžiojo ketvirtadienio vakare ir plauna vyrams kojas.  Po to, mišias pas mus laiko sekmadienio ryte. Mūsų vyskupas taip sugalvojęs lankyti  Klaipėdą. Jis paskyrė  šią bažnyčią savotiška prokatedra“, – pasakojo V.Viktoravičius.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčia viena iš penkių Klaipėdoje veikiančių katalikiškų maldos namų. Visose Velykų sekmadienį mišios bus aukojamos po tris kartus.


Šiame straipsnyje: Velykosmišios Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pirmyn į vyduramžius kvailiu armija.....

emigrant

emigrant portretas
Tai kas, kad šiemet toks pavasaris vėlyvas Ir nematyti Tėviškėj pražydusių žibučių. Tegul Velykų džiaugsmas kiekvienoj širdy bus gyvas Su beržo šakele ir kraitele margučių.

ha

ha portretas
"tukstanciai tikinciuju", simtas gal ir butu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių