Teismui – grasinimai gyvsidabrio nuodais

Klaipėdos rajono teismas antrą kartą per pusmetį gavo grasinamą laišką su nurodymu teisėjams susimokėti už savo gyvybes.

Klaipėdos rajono teismas antrą kartą per pusmetį gavo grasinamą laišką su nurodymu teisėjams susimokėti už savo gyvybes.

Gargžduose įsikūrusio teismo sekretorė užvakar rytą atplėšusi vieną laiškų liko nustebinta, išvydusi, kad kažkas laiške grasina susprogdinti teismą.

Voke buvusiame laiške grasinama susidoroti su rajono teismo teisėjais, jei šie nesumokės grasintojui.

"Prašoma pervesti po 3 tūkst. eurų (10,3 tūkst. litų). Reikėtų suprasti, kad iš kiekvieno teisėjo reikalaujama po tokią sumą", – įvykio detales pasakojo teismo atstovė spaudai Džiuljeta Čiulčinskienė.

Laiške grasinama, kad jei teisėjai nepaklus reikalavimams, bus susprogdintas teismo pastatas.

"Rašoma, kad teisėjai turėtų saugoti savo vaikus. O jei nepervesime pinigų į nurodytą sąskaitą, bus pripilta gyvsidabrio. Pinigus liepta pervesti iki liepos 30 dienos. Nors sąskaitos numerio grasintojas nenurodė", – teigė D.Čiulčinskienė.

Grasintojas laišką pasirašė vardu ir pavarde ir net pasirašė po grasinimu.

"Perdavėme laišką policijai. Jie ir išsiaiškins, ar tikrai toks žmogus egzistuoja, kurio pavarde pasirašytas grasinimas", – tvirtino atstovė spaudai.

Kovą rajono teismas taip pat buvo gavęs grasintojo nurodymą pervesti pinigų.

"Nemalonu darbuotojams tokius laiškus skaityti. Neišsigandome, dirbame toliau ir neišbėgome iš darbo. Tačiau mes nežinome, ar kovą laišką parašė tas pats žmogus, kuris yra ir šio laiško autorius", – kalbėjo teismo atstovė.

Klaipėdos rajono Kriminalinės policijos viršininkas Raimundas Vaitkevičius tikino, kad dėl grasinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Paskirta ekspertizė ir aiškinsimės, kas parašė laišką. Ant voko yra nurodyta, kad jis yra išsiųstas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus. Toks žmogus, kurio vardu pasirašytas grasinimas, ten kali. Tačiau detalės paaiškės po tyrimo", – aiškino R.Vaitkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių