V.Jurgučio premiją skirs LB ir mokslų akademija

Lietuvos banko valdyba nutarė, kad nuo šiol Vlado Jurgučio 20 tūkst. litų premiją skirs Lietuvos bankas ir Lietuvos mokslų akademija, vadovaudamiesi Lietuvos banko ir Lietuvos mokslų akademijos bendradarbiavimo sutartimi.

Vlado Jurgučio premiją Lietuvos bankas įsteigė 1997 metais, pažymėdamas akademiko, profesoriaus, pirmojo Lietuvos banko valdytojo Vlado Jurgučio nuopelnus Lietuvos bankininkystei, minėdamas Lietuvos banko įkūrimo ir lito išleidimo 75-ąsias metines.

Vienas iš Lietuvos mokslų akademijos argumentų pakeisti premijos statusą buvo tas, kad Vladas Jurgutis 1941 metais buvo paskirtas Lietuvos mokslų akademijos tikruoju nariu ir kurį laiką jai vadovavo iki jo ištrėmimo į koncentracijos stovyklą.

Vlado Jurgučio premija skiriama už reikšmingus darbus (monografijas, vadovėlius, publikuotus mokslinius straipsnius, disertacijas) Lietuvos bankininkystės, finansų, pinigų ir makroekonominių tyrimų srityse per pastaruosius penkerius metus. Dabar jos dydis - 20 tūkst. litų.

Premijos laureatas skelbiamas, laureato diplomas ir premija įteikiami minint Vlado Jurgučio gimimo dieną (gimė 1885 m. lapkričio mėn. 5 d.) lapkričio mėnesį.

Premija jau skirta ir įteikta tris kartus: 1997 metais - prof. Alfonsui Žilėnui už reikšmingus darbus bankininkystės ir finansų srityse, 1998 metais - Stasiui Sajauskui ir Dominykui Kaubriui už darbą „Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės numizmatika" ir 1999 metais - Vladui Terleckui už 1995-1999-aisiais išleistas knygas ir paskelbtus straipsnius Lietuvos bankininkystės istorijos tema. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių