Iš Vilkijos žemės ūkio mokyklos dingo 134 tūkst. litų (papildyta)

Trečiadienį į Kauno rajono policiją kreipėsi Vilkijos žemės ūkio mokyklos direktorė Dalytė Rudzevičienė, kuri pranešė, kad iš mokyklos sąskaitos dingo 134 tūkstančiai litų.

Tai paaiškėjo po to, kai spalį Švietimo ir mokslo ministerijos audito specialistai mokykloje atliko auditą ir nustatė 134 tūkstančių litų materialinę žalą. Ji atsirado vyriausiajai buhalterei Stanislavai Štilpienei pervedant pinigines lėšas į asmeninę sąskaitą.

Su buhaltere, kuri šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą, nepavyko susisiekti.

Mokyklos direktorė Dalytė Rudzevičienė portalui sakė, kad ji kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, kai pastebėjo, jog iš mokyklos sąskaitos pinigai pervedami į jai nežinomą sąskaitą.

„Mūsų mokykloje mokomi suaugę, kurie moka už mokslą. Daugiausia mokome norinčius dirbti traktorininkais ir vairuotojais. Šie mūsų kursantai moka už mokslą. Vyr. buhalterė šiuos pinigus perveda Švietimo ir mokslo ministerijai. Tačiau po audito paaiškėjo, kad dalis lėšų buvo pervesta į buhalterės asmeninę sąskaitą. Ji taip darė pastaruosius penketą metų", - pasakojo D.Rudzevičienė.

Direktorė po audito nespėjo pasikalbėti su S.Štilpiene. „Ji susirgo ir atsigulė į ligoninę. Dabar ji gydosi ambulatoriškai", - sakė D.Rudzevičienė.

52 metų S.Štilpienė Vilkijos žemės ūkio mokykloje dirba nuo 1984 metų. „Kodėl anksčiau nepastebėjau pinigų pervedimų? Mokykloje dirbu nuo praėjusių metų gruodžio. Kai tik įtariau, kad kažkas negerai, kreipiausi į ministeriją", - sakė D.Rudzevičienė. Prieš ją mokyklai vadovavo Juozas Laimutis, kuris išėjo į pensiją.


Šiame straipsnyje: mokykladingopinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių