Vidurinių mokyklų kontroliuoti neketina

Parengtos įstatymo pataisos numato, kad mokymas būtų akredituojamas ir kontroliuojamas tik šalies gimnazijose.

Pasak Pedagogų profesines sąjungos, pagal šias pataisas gimnazijų mokymo programas numatyta kontroliuoti ir akredituoti, o vidurinių mokyklų - ne, todėl pastarųjų steigėjos savivaldybės esą nekontroliuojamos galės taupyti pinigus, o dėl to nukentės mokymo kokybė.

„Akredituotose mokyklose, kiek aš įsivaizduoju, bus paisoma visų reikalavimų aprūpinimui, mokytojų kvalifikacijai ir visiems kitiems dalykams, o vidurinėse mokyklose - kaip jau steigėjai susitvarkys", - aiškina Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Audrius Jurgelevičius.

Anot pedagogų, gimnazijos liks tik miestuose. O mažesniuose miesteliuose, kur moksleivių nedaug, vieną mokyklą skaidyti į dvi bus neįmanoma. Todėl nukentės kaimiškose vietovėse gyvenantys vaikai.

„Vaikai nebegalės konkuruoti ir siekti aukštojo mokslo. Į kaimo mokyklas mokytojai nesiveržia ir nevažiuoja. Vadinasi, bus akivaizdus mokytojų trūkumas kaimo vietovėse", - sako Švietimo darbuotojų profesinių sąjungų pirmininkė Rūta Osipavičiūtė.

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pripažįsta, kad dar reikėtų gerai apsvarstyti prieš metus parengtas įstatymo pataisas ir nepalikti be kontrolės vidurinių mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių