Valdininkai kraustysis į tuščią mokyklą

Miesto valdžia šiemet ketina 23 vietose išsibarsčiusius savivaldybės administracijos padalinius sukraustyti į vieną mokinių nesurenkančią miesto mokyklą.

Kad valdininkų kabinetai būtų įrengti mokyklos klasėse, pritarė ir antradienį posėdžiavusi savivaldybės tarybos kolegija.

„Prieš kelerius metus sklandė idėja, kad savivaldybei reikia vieno pastato, bet dabartiniu laikotarpiu apie tai reikia pamiršti. Dabar reikia pasiruošti didžiajam kraustymuisi ir atsisakyti nuomojamų patalpų“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Jis pripažino, kad protu nesuvokiama, kaip savivaldybė, pati nuomojanti patalpas, kai kurias savo patalpas pernuomoja. Savivaldybė turi ir tokių patalpų, kurios stovi tuščios ir niekam nenaudojamos.

Pirmiausia prabilta apie tai, kad reikia atsisakyti M.Dobužinskio gatvėje nuomojamo pastato, kuriame įsikūręs Švietimo ir ugdymo bei kiti su švietimo įstaigomis susiję skyriai. Per mėnesį šio pastato nuoma mokesčių mokėtojams atsieina apie 9 tūkst. litų, o per metus susidaro nemenka suma. Prabilta ir apie kitų nuomojamų patalpų J.Gruodžio, K.Donelaičio gatvėse atsisakymą.

Pasak Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjo Alfonso Jarušausko, savivaldybės skyriams pakaktų tų patalpų, kurios stovi tuščios arba kurias savivaldybė pernuomoja advokatų kontoroms, yra suteikusi naudotis kai kurioms politinėms partijoms.

Ne paslaptis, kad šias patalpas reikia remontuoti, tačiau kol kas apie pinigų poreikį tokioms permainoms garsiai neklabama.

Kitas gerokai realesnis variantas – sukraustyti valdininkus į vieną kurią nors ištuštėjusią miesto mokyklą.

„Yra parengtas švietimo įstaigų tinklo optimizavimo planas. Kai taryba jį patvirtins, bus sureguliuoti mokinių srautai, tada ir paaiškės, kurios mokyklos neturi perspektyvos“, – prasitarė Švietimo ir kultūros valdybai vadovaujantis Virginijus Mažeika.

Kol nėra visai aišku, politikai patyliukais aptarinėja, kad mažiausiai šansų išgyventi turi Vydūno ir A.Stulginskio mokyklos.


Šiame straipsnyje: mokyklamokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
kaip sakė viename animaciniame filmuke, "geriau jie kraustytųsi į mėnulį..."

nuomone

nuomone portretas
visiskai tuscia , surenkanti 15 - 20 mokiniu per diena yra ir Prano Eimucio Jaunimo mokykla , esanti Kreves pr . ir uzimanti per 1200 kv. metru plota ? Argi tai ne betikslis lesu svaistymas , kasdien ja apsildant ir apsvieciant ?

taip ir bus

taip ir bus portretas
o mes mok.esim uz tu patalpu kkapitalini remonta ir tu darmo...islaikyma
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių